Jump to content

ASUS Phoenix RTX 3060 încearcă să bată recordul la plăci video compacte


Recommended Posts

ASUS Phoenix RTX 3060

 

ASUS Phoenix RTX 3060. Dezbrăcăm ASUS-ul și rămânem cu RTX 3060. Am mai auzit noi de această placă video. De fapt, un astfel de exemplar a aterizat în redacție, însă nu a reușit să se comporte pe măsura așteptărilor. Prin urmare, ca să-l citez pe tovarășul de breaslă, „nu există pădure fără uscături, cum nu există nici noua serie de la NVIDIA fără RTX 3060.” Însă acum vorbim nu neapărat despre performanța chip-ului, cât despre forma sub care acesta (nu) sosește pe rafturi.

După cum ați observat, generația nouă de plăci video nu se ferește de vorba aceea neobrăzată, conform căreia mărimea contează. Am văzut seria 6000 de la AMD, am văzut și RTX-ul în cauză în format ROG Strix, toate întrecându-se pentru premiul de Miss Cărămidă. Într-adevăr, sunt puternice, dar le înghesui mai greu în carcase middle-ATX, (ce să mai zic de micro-ATX) în condițiile în care componentele montate pe placa de baza nu sunt nici ele niște slăbuțe (mă uit la tine, cooler pentru procesor). Iar apoi vine ASUS Phoenix RTX 3060, un liliputan cu un singur ventilator.

Seria Phoenix de la ASUS se obișnuiește să producă plăci video pentru sisteme compacte, dar nu mică mi-a fost mirarea atunci când am văzut trecerea de la un GPU burtos un Goliat cu trei ventilatoare, la un pitic de grădină ceva mai dolofan. Și spun asta pentru că există pe piață și alte nume care jonglează cu această idee de plăci video compacte (vezi Gainward, Palit și MSI, care sunt mai mici decât ASUS, tot pe RTX 3060 – 177mm – cu vreo 5-7 mm).

ASUS Phoenix RTX 3060

 

ASUS Phoenix RTX 3060 este aceeași Mărie, dar cu o pălărie cu trei numere mai mică

Totuși, ASUS Phoenix RTX 3060 are și el meritele lui. Nu este neapărat cea mai mică placă video din lume, dar nici nu a făcut nazuri la specificații. Cu alte cuvinte, altele decât „esențele tari se țin în sticluțe mici”, modelul acesta include aceleași 3.584 de nuclee CUDA, memorie VRAM GDDR6 de 12GB și patru sloturi pentru display: un HDMI 2.1 și trei DisplayPort 1.4a. Plăcuța are nevoie să fie alimentată printr-un singur conector PCIe pe 8 pini și îți trebuie o sursă de 650W ca să-i dai cheie. Măcar te scutește la facturi, pentru că nu are RGB…

ASUS Phoenix RTX 3060 nu s-a lansat oficial încă, dar chiar și așa, informația asta este de prisos, pentru că oricum continuumul spațio-temporal va face ca stocurile să fie epuizate dinainte de a fi puse pe piață. Chiar și așa, Phoenix-ul pare o idee bună pentru sistemele pipernicite, dar performanța mediocră nu o face neapărat cea mai bună alegere, doar pentru că încă nu are competitor la capitolul „preț”.

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.