Jump to content

Stafful Discord.B-Zone.Ro organizează un concurs pentru voi. Înscrieri aici

Recrutăm designeri audio și video. Aplicați aici

 

Sign in to follow this  
Snipi

Intel Core i9-11900K a atins 7GHz într-o sesiune de overclock extrem

Recommended Posts

Intel Rocket Lake S Intel Core i9-11900K

 

Intel navighează prin ape tulburi în ultima vreme, iar lansarea generației Rocket Lake-S este maxim decentă. Asta nu i-a oprit pe unii pasionați de overclock să tragă la maxim de noile procesoare, iar noul Intel Core i9-11900K a reușit să atingă frecvența de 7GHz într-o sesiune de overclock cu azot lichid.

Recordul a fost atins de utilizatorul „ROG-Fisher” utilizând o placă de bază ASUS ROG Maximus XIII Apex. Pentru a atinge frecvența de 7GHz, noul Intel Core i9-11900K a necesitat un voltaj imens, de 1.873v, iar cum o poză face cât o mie de cuvinte, mai jos avem validarea de pe CPU-Z.

Intel-Core-i9-11900K-7GHz

Cum scoți frecvențe de genul dintr-un Intel Core i9-11900K?

Dacă sunteți curioși ce fel de echipament folosesc oamenii care stabilesc astfel de recorduri, am atașat mai jos un video în care un overclocker din India a reușit să ducă un Intel Core i9-11900K la 6.5GHz cu voltajul setat la 1.678v. Pentru răcire, a folosit aceeași metodă ca și în exemplul de mai sus, cu azot lichid, astfel temperatura procesorului fiind capabilă să coboare și la -178 de grade Celsius.

Deși generația Rocket Lake-S nu pare că va avea o priză prea mare la public și nici nu aduce mari îmbunătățiri, se pare că există o nișă care apreciază deja noile procesoare. Din fericire pentru ei, noile modele precum Intel Core i9-11900K sunt foarte capabile când vine vorba de forțarea frecventelor. Iar această nișă este destul de importantă și există o mulțime de componente dedicate pasionaților de overclock. Ia haideți să vedem: spuneți-mi în comentarii dacă ați vrea să aflați mai multe despre acest subiect într-un articol dedicat în care să explorăm originile acestui procedeu și să vedem care sunt cele mai notabile reușite.

Sursa

Share this post


Link to post
Share on other sites

tca.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.