Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

AMD Ryzen 7 5700G a fost testat recent în CPU-Z


Recommended Posts

AMD-Ryzen-7-5700G-ES-780x470.jpg

 

AMD a dat lovitura cu APU-urile din generațiile trecute și chiar dacă nu au fost anunțate oficial de către producător, noile Ryzen 5000G sunt disponibile deja pentru partenerii OEM, integratori de sisteme și producători de componente. Recent, un engineering sample de AMD Ryzen 7 5700G a picat în mâinile lui Patrick Schur care l-a testat în CPU-Z și a obținut niște rezultate interesante.

 

Pentru cei care poate nu știu, APU-urile precum Ryzen 7 5700G sunt bazate pe arhitectura deja prezentă în laptop-uri și folosesc grafică integrată Vega. Modelul despre care vorbim are o configurație cu 8 nuclee și 16 fire de execuție și se poate ca varianta de PC a acestui APU să fie prima bazată pe arhitectura Zen 3 pentru desktop.

 

AMD-Ryzen-7-5700G-798x630.jpg

 

 

Unde este seria Ryzen 4000G?

Anul trecut a fost lansată seria de APU-uri Ryzen 4000G, însă acestea nu au fost disponibile pentru cumpărătorii de rând, ci au fost oferite doar integratorilor de sisteme și partenerilor OEM. Acestea au ajuns și pe mâinile pasionaților de PC-uri DIY, dar au fost disponibile doar prin metode mai puțin oficiale, majoritatea venind din Asia.

 

În cazul de față, se poate ca Ryzen 7 5700G să fie disponibil la fel ca și generația trecută, astfel dacă vrei să-ți faci un sistem micuț pentru media sau gaming light folosind un astfel de APU va trebui să îl cumperi prin intermediul unui partener AMD.

 

AMD-Ryzen-7-5700G-ES-CPUZ.png

 

 

Cât de puternic este AMD Ryzen 7 5700G?

În testele pe care le-am găsit pe internet, Ryzen 7 5700G este cu aproximativ 13% mai rapid în task-uri single-core și cu până la 8% mai rapid în sarcini care folosesc mai multe nuclee. Mai mult de atât, exact ca și generația trecută, noul procesor pare să ofere ceva spațiu de manevră oferind posibilitatea de overclock.

 

AMD nu a comunicat nimic oficial cu privire la seria Ryzen 5000G, însă zilele trecute au apărut informații despre noile procesoare direct de la HP care și-au prezentat noua serie de PC-uri pre-asamblate ce urmează să fie comercializate în viitorul apropiat. Mi-ar plăcea să vedem procesoare ca Ryzen 7 5700G pe piață și pentru consumatorii mainstream, mai ales că ar oferi o alternativă bună în această perioadă în care plăcile video sunt rare, iar soluțiile grafice integrate sunt decente și le pot înlocui, cel puțin o vreme.

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.