Jump to content

Ediția 10 de Miss&Mister B-Zone a început. Aplicați aici

Recrutăm designeri audio și video. Aplicați aici

Sign in to follow this  
.Aku

Proiect: Medicii de familie vor primi 40 lei, nu 30 lei, pentru fiecare vaccin administrat în cabinetul propriu

Topic will be automatically locked at 07:48 PM

Recommended Posts

6bf562a10a41e508568f2bf78880d1a8.jpg

 

Medicii de familie care administrează vaccinuri potrivit schemei stabilite în strategia națională de vaccinare anticoronavirus vor primi câte 40 lei pentru fiecare vaccin administrat în cabinetul propriu, față de 30 de lei/vaccin, cât s-a stabilit inițial, potrivit unui proiect de OUG aflat în lucru la Guvern.

Măsura prin care medicii de familie vor primi cu 10 lei în plus pentru fiecare vaccin administrat în cabinetul propriu, inclusă în cadrul proiectului amintit, inițiat de Ministerul Sănătății, are drept scop creșterea ratei de vaccinare la nivel național într-un timp mult mai scurt prin oferirea posibilității de a te putea vaccina cât mai aproape de domiciliu.

Decontarea activității medicilor de familie este considerată necesară, potrivit propunerii legislative, întrucât întreaga activitate a acestora presupune informarea, programarea la vaccinare, administrarea efectivă a vaccinului, monitorizarea și raportarea eventualelor reacții adverse pentru fiecare pacient în parte. 

Proiectul are în vedere modificarea și completarea OUG nr. 3/2021 și privește stabilirea sau modificarea mai multor măsuri în domeniul sănătății, inclusiv privind plata și calculul vechimii în muncă pentru personalul implicat în campania de vaccinare.

Astfel, conform documentului amintit, personalul medical care își desfășoară activitatea în centrele de vaccinare împotriva COVID-19 va putea încheia, în acest sens, contracte de prestări servicii ca persoană fizică.

În același timp, activitatea personalului medical cu pregătire superioară, desfășurată pe parcursul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 într-un spital sau o clinică de stat, în baza unui contract individual de muncă cu timp parțial, va constitui, așa cum arată proiectul propus, vechime în muncă și stagiu de cotizare.

Campania națională de vaccinare se află deja în cea de-a treia etapă, destinată populației generale.

Atenție! Prevederile proiectului de OUG nu se aplică încă. Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie aprobat de Guvern şi apoi publicat în Monitorul Oficial.

 

Sursa: avocatnet

Edited by .Aku

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.