Jump to content

STUDIU: 70% dintre șoferii europeni ar face trecerea la o mașină electrică


Tupi
 Share

Recommended Posts

863890l-1000x640-b-8f601df6.jpg

 

Un studiu realizat de o companie britanică, la cererea Nissan, arată că 70% dintre șoferii din Europa ar considera oportună trecerea de la o mașină cu motor termic la una 100% electrică.

 

OnePoll este o companie britanică, specializată în realizarea de sondaje online.

 

Cel mai nou studiu a fost făcut, la cererea Nissan, pe un eșantion de 7000 de șoferi din Marea Britanie, Franța, Germania, Olanda, Spania, Italia, Norvegia, Suedia și Danemarca (jumătate conduc mașini cu motor termic și jumătate mașini electrice) pentru a vedea câți dintre aceștia ar lua în considerare o următoare mașină cu zero emisii.

 

70% dintre cei intervievați au răspuns pozitiv, arătând astfel că oamenii nu mai sunt atât de sceptici atunci când vine vorba despre acest tip de vehicule. Beneficiile pe care aceste mașini îl au asupra mediului înconjurător a fost motivul principal pentru care șoferii ar face această trecere.

 

De asemenea, 31% dintre cei care conduc momentan o mașină cu motor termic ar trece la una electrică și din cauza costurilor mici de întreținere. De partea cealaltă, 83% dintre șoferii care au deja un vehicul electric, recunosc faptul că acesta are costuri de întreținere mai mici decât s-au așteptat.

 

Totodată, 89% dintre cei care au făcut trecerea sunt foarte mulțumiți de alegerea făcută, iar 78% au susținut că este mai bine decât se așteptau.

 

Desigur, au fost și unii care încă nu sunt pe deplin convinși.

 

58% dintre șoferii de vehicule cu motoare termice recunosc că nu se gândesc momentan la o mașină cu zero emisii, tocmai din cauza autonomiei mici.

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.