Jump to content

Ediția 10 de Miss&Mister B-Zone a început. Aplicați aici

Recrutăm designeri audio și video. Aplicați aici

Sign in to follow this  
VODA ReKSiO

România riscă să piardă EURO! Defecțiunile de la Arena Națională pun în pericol organizarea meciurilor

Recommended Posts

1617856330934.jpg?width=848&height=0

 

Incidentul care a împiedicat disputarea meciului FCSB - CSU Craiova pe Arena Națională nu a fost unul izolat. Cubul e defect și contractul cu firma care îl repara a expirat. Stadionul mai ascunde și alte defecte ce trebuie să fie reparate înaintea meciurilor din Campionatul European.

 

Cubul devenit faimos fiindcă a mutat meciul FCSB - U Craiova la Giurgiu chiar este defect. Problema e mai serioasă decât a părut în momentul în care a devenit clar că partida-derby avea să fie organizată în altă parte.

 

Defecțiunile cubului nu constituie niște surprize pentru oamenii care gestionează Arena Națională. Au tot existat probleme în ultimii trei ani, de când a expirat contractul cu o firmă din Germania care asigura mentenanța.

 

Când s-a mai stricat cubul, nemții au mai venit să-l repare, în afara contractului. Au intervenit de câteva ori, după care au transmis că nu se vor mai implica deloc, din moment ce nu există vreo relație contractuală. Primăria nu s-a repliat în niciun fel, a cârpit fiecare defecțiune până când s-a ajuns în situația de a nu mai putea închiria stadionul pentru un meci.

 

Cubul fusese coborât pentru reparații, era pe teren înaintea jocului FCSB-Craiova. Acesta a fost motivul pentru care partida a trebuit să fie mutată. Aparatul conține patru ecrane folosite ca tabele și include și prelata arenei. De funcționarea lui nu se mai ocupă, în mod clar, nimeni. În Primărie încă există dispute între Gabriela Firea și Nicușor Dan, fiecare tabără acuză comportamentul celeilalte.

 

FRF: „Ne facem de râs!"

Contractul cu germanii care asigurau funcționalitatea cubului a expirat în mandatul primarului Firea. Noua conducere a instituției ar căuta să sublinieze defecțiunile create în trecut, deci ar fi convenabil să pară compromis stadionul. În afara problemei cubului ar mai exista și alte defecțiuni ale arenei, obligatoriu de reparat înaintea meciurilor pe care Bucureștii le vor organiza în Euro 2021.

 

Într-o ședință avută recent, Federația a insistat, prin Florin Șari, persoana care a reprezentat-o, că trebuie să fie clarificată situația stadionului.

 

„Chiar nu pricepeți că riscăm să nu putem să organizăm meciurile din Campionatul European?!", le-a spus Șari reprezentanților primăriei. El e manager de proiect pentru EURO, o competiție din care România are patru meciuri, trei din faza grupelor și unul din optimile de finală.

 

Gabi Balint: „Îl șterg de praf? Ce îi fac?"

Gabi Balint a rămas nedumerit din cauza mutării meciului FCSB-Craiova la Giurgiu: „Au coborât cubul. Pentru ce? Îl șterg de praf? Există vreo companie în primărie care se ocupă doar de cub?".

 

Jocul a fost mutat la Giurgiu fiindcă fusese coborât cubul, iar compania care îl dăduse jos insista că nu avea obligația să rezolve problema până la meci.

 

Florin Tănase: „Mulțumim, primărie!"

Florin Tănase a reacționat după meciul cu Craiova, 0-0 la Giurgiu: "Le mulțumim oamenilor din primărie care ne-au scos de pe Arena Națională!". FCSB, un chiriaș tradițional, a rămas pe dinafară din momentul în care stadionul a încetat să mai fie funcțional. Clubul lui Becali plătea 13.000 de euro pentru închirierea stadionului la fiecare meci, o sumă la care erau adăugate utilitățile și alte costuri.

 

Programul meciurilor de la Euro 2020 organizate de Arena Națională:

  • 14 iunie, Grupa  Austria - Macedonia de Nord ora 18:00 Arena Națională
  • 18 iunie, Grupa  Ucraina - Macedonia de Nord 15:00 Arena Națională 22 iunie, Grupa  Ucraina - Austria 18:00 Arena Națională
  • 29 iunie, un meci din optimile de finală 21:00 Arena Națională

 

Sursa: gsp.ro

Data: 8 aprilie 2021

Ora: 07:07 actualizat la 07:51

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.