Jump to content

Studiu: 90% dintre utilizatorii de iPhone rulează deja iOS 14


Dark Night
 Share

Recommended Posts

Studiu: 90% dintre utilizatorii de iPhone rulează deja iOS 14

 

În cel mai recent raport oficial Apple, sistemul de operare iOS 14 avea o rată de adopție extrem de mare, de peste 86% în aproximativ jumătate de an. Se pare însă că această rată este în continuă creștere, iar un studiu independent de la Mixpanel spune că deja iOS 14 a depășit pragul de 90% dintre utilizatorii activi de iPhone.

 

iOS 14 este versiunea cu cea mai rapidă rată de adopție de până acum

Datele Mixpanel, colectate independent de ceea ce raportează Apple în platforma sa pentru dezvoltatori, spun că în acest moment 90,43% dintre utilizatorii de iPhone activi folosesc versiunea iOS 14 a sistemului de operare mobil. Restul de 9,57% se împart între iOS 13, versiunea din 2019, cu 5,07% din total și toate celelalte versiuni anterioare, cu 4,5%. Astfel, iOS 14 devine versiunea cu cea mai rapidă rată de adopție din istoria sistemului de operare.

 

În luna februarie, 86% dintre utilizatorii de iPhone-uri mai noi de patru ani foloseau iOS 14, în timp ce 80% din totalul telefoanelor Apple în utilizare foloseau această versiune a sistemului de operare. Este posibil să vedem totuși o diferență între datele Mixpanel și cele oficiale de la Apple, atunci când compania va lansa un nou raport dedicat.

 

Ce nu putem vedea însă din acest tabel este dacă și iPadOS, versiunea pentru tablete de iOS se bucură de o creștere similară în perioada pandemiei, acum că tabletele au devenit din nou dispozitive căutate pe piață. Înainte de 2020, această categorie de produse era una destul de ignorată de publicul larg. Totuși, avantajele precum portabilitatea, autonomia crescută și compatibilitatea cu majoritatea serviciilor și aplicațiilor necesare pentru munca de acasă sau școală de la distanță, au dus la o „renaștere” a tabletelor.

 

Android 11 este de asemenea cea mai populară versiune de până acum

Pentru comparație, un studiu realizat de Statcounter în urmă cu o lună în SUA, punea Android 11 drept versiunea sistemului de operare Google cu cea mai rapidă rată de adopție. La aproximativ jumătate de an de la lansare, 25% dintre dispozitivele în utilizare deja foloseau Android 11, în timp ce Android 10 se regăsea pe 33% dintre telefoane.

 

Spre diferență de Android, unde fiecare producător trebuie să dezvolte noile versiuni independent pentru fiecare dispozitiv în parte, iar lansările pot fi întârziate și de alți factori, precum operatorii telecom, Apple poate lansa o nouă versiune de iOS pe toate dispozitivele compatibile. În prezent, iOS 14 rulează pe toate smartphone-urile Apple lansate din 2015 și până în prezent, iar toate primesc actualizările în același timp.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.