Jump to content

Mai multe organizații ale elevilor îi cer președintelui un număr mai mare de zile în anul școlar și începerea școlii la 1 septembrie


Alucard ToV
 Share

Recommended Posts

 

elevi-in-clasa-rezultate-freepik.com_.jp

 

În apelul lor, trimis anterior guvernului și parlamentului, organizațiile cer ca “România să nu mai aibă cel mai comprimat an școlar din Uniunea Europeană” și atrăgeau atenția că, în situația actuală, “interesul superior al copilului (respectarea dreptului la educație de calitate) pare a fi subordonat altor interese”.

 

Ele scriu că “dezbaterea din aceste zile, în care ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a decis modificarea structurii anului școlar astfel încât vacanța de primăvară să fie prelungită (peste o lună de vacanță ,,COVID-19”), nu a făcut decât să scoată la iveală una dintre marile probleme ale sistemului de învățământ: în România, dreptul la educație s-a transformat într-un drept la vacanță”. 

 

Printre asociațiile și organizațiile semnatare se numără Asociații ale Elevilor din diverse județe – care astăzi transmit apelul și către Administrația Prezidențială -, Federația asociațiilor de părinți, World Vision sau Salvați Copiii. Ele și-au făcut cunoscut punctul de vedere, cu revendicări punctuale, în contextul în care noua structură a anului școlar, publicată în Monitorul Oficial, prevede că pentru toate clasele durata cursurilor se reduce cu o săptămână.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.