Jump to content

Sony îți aduce francizele populare de pe PlayStation pe mobil


Ailime
 Share

Recommended Posts

Sony îți aduce francizele populare de pe PlayStation pe mobil

Sony îți aduce francizele populare de pe PlayStation pe mobil

 

Într-o formă sau alta, cele mai populare francize din portofoliul PlayStation vor fi portate de către Sony pe smartphone-uri. Primii pași în această direcție au fost deja făcuți.

 

Deși Sony speră să aducă cât mai mulți gameri în curtea PlayStation, asta nu înseamnă că ignoră potențialul financiar al titlurilor sale exclusive pe alte platforme. Nu vom vedea în curând un joc Uncharted pe Xbox, dar în 2016, Uncharted: Fortune Hunter a făcut totuși valuri pe mobile, iar Sony se gândește să-și aducă alte câteva proprietăți intelectuale exclusive pe iPhone și Android.

 

Conform datelor obținute de Eurogamer, Sony angajează un director la PlayStation Studio al cărui scop din anunțul de angajare implică aducerea ”celor mai populare francize” PlayStation pe mobile. În mod previzibil, nu sunt menționate titluri sau referințe temporale vizate de acest anunț, dar noul ”Head of Mobile” (Director al diviziei de gaming pentru mobile) trebuie să dezvolte o strategie pe următorii 3-5 ani.

 

Dincolo de acest anunț, Sony are o lungă istorie când vine vorba de integrarea platformei PlayStation cu telefoanele mobile, chiar dacă succesul asociat acelor inițiative nu a fost neapărat răsunător. Cel mai popular pas în această direcție a fost Xperia Play, supranumit telefonul PlayStation. Gadgetul cu pricina s-a lansat în 2011, dar nu s-a reflectat în vânzări impresionante.

 

În final, acest efort de extindere al brandului Playstation către alte platforme este unul destul de previzibil. Nu de alta, dar poate face o treabă foarte bună în a aduce noi jucători către consolele companiei, adevărata sursă de profit. În plus, dacă ești deja posesor cu experiență de PS5 sau PS4, Sony vrea să te țină în ecosistem cu titluri pe care le cunoști, dar într-o variantă un pic mai ușor digerabilă, mai portabilă, pe iPhone sau Android. Nu este exclus ca gigantul japonez să fi prins curaj în această direcție datorită popularității unor titluri impresionante de smartphone precum Fortnite, PUBG sau Call of Duty.

 

sursa

Link to comment
Share on other sites

  • D J C locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.