Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Cabanele izolate din Apuseni sunt la mare căutare. Turiștii au rezervat chiar și până în vară


Alucard ToV
 Share

Recommended Posts

Top 10 cabane cu ferestre mari și priveliști de neuitat - Borderless

 

Aflate în mijlocul naturii, la liziera pădurilor, sunt printre primele opțiuni pentru cei care își doresc o vacanță departe de agitația orașelor.

 

Cum rezervările se fac cu luni bune înainte, cele mai multe sunt deja ocupate pentru Paște.


Prețurile pentru o întreagă cabană ajung și la 2000 de lei, pentru 3 nopți.


Pe Transalpina de Apuseni, departe de zarva de pe DN1, un drum ascuns prin pădurea de brazi te duce până la căsuţa din poveşti construită în stil scandinav, care iți deschide o experiență unică.

 

Alexandra Muntean, proprietar cabană: „Turiştii care vin aici aleg locaţia în primul rând pentru experienţă, o altfel de experiență .Să te gospodăreşti, să îţi găteşti singur, să ştii să aprinzi focul, să faci lucruri simple, să faci o drumeţie, să citeşti.”

 

Căsuţa din mijlocul naturii are un living intim, şi un dormitor la mansardă, astfel încât să poţi admira peisajul idilic din orice colţ al clădirii. La etaj se ajunge pe o scară din lemn de mesteacăn.

 

„Oamenii au fost surprinşi de ideea noastră. În dormitor avem o privelişte superbă. Se văd brazii, dimineaţa vezi veveriţele cum sar” spune proprietara.

 

Cabana are o sobă de teracotă, aşa că trebuie să faci focul, iar răsăritul îl poţi admira de la etaj prin geamul imens al mansardei.

 

„Cabana am observat că arată unic, nu am mai văzut aşa ceva în România. Tu îţi creezi confortul, tu te gospodăreşti, de tine depinde tot” explică un turist.

 

La fel de tihnite vor fi şi sărbătorile de Paşte ale turiştilor ce au ales casele din lemn de stejar şi acoperiş din şindrilă, vechi de peste 150 de ani, de la poalele Apusenilor.

 

În satul Glod, oaspeţii se pot caza într-o şură, o primărie şi... o şcoală, ce au fost mutate bucată cu bucată, şi recondiţionate.

 

Paturile sunt făcute din lemn vechi recuperate din căsuţe de peste 200 de ani, spun oamenii locului.

 

„Șura are peste 100 de ani, nu ştie nimeni cât are, dar e veche cum se poate vedea pe lemn, i-am dat viaţă” explică gazda.

 

Căsuţele cu geamuri verzi şi pritvor sunt înconjurate de pădure şi au un peisaj de vis.

 

Dorina Mușat, proprietar căsuţe: „Aşteptăm oaspeţii să vină să descopere aceste locuri minunate din Apuseni, aceste căsuţe aduse din Maramureş şi reconstruite bucată cu bucată.”

 

Şi această cabană din judeţul Cluj este la mare căutare. Are 4 dormitoare, şi este dotată chiar şi cu un ciubăr, aşa că nu este de mirare că oamenii s-au grăbit să o rezerve pentru Paşte.

 

Bogdan Suciu, proprietar cabană: „Weekend-urile sunt date până în august. Perioada Paştelui s-a dat încă din ianuarie. Eu cred că în general acum caută liniştea. Apusenii, în general dau feelingul ăsta de linişte.”

 

Cabana se închiriază doar integral, cu 1750 de lei, pentru cel mult 10 persoane.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.