Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Un meci din Anglia, cenzurat "de peste 100 de ori" în Iran din cauza unei femei arbitru. Ce a apărut în direct la TV


LorenaRx
 Share

Recommended Posts

Partida dintre Tottenham și Manchester United, contând pentru etapa 31 din Premier League, scor 1-3, a fost transmisă în Republica Islamică Iran, însă a fost întreruptă de peste 100 de ori.

image.thumb.png.b993f6cc4d12da138b550655aa827d9c.png

Meciul Tottenham - Manchester United, cenzurat în Iran de peste 100 de ori

Televiziunea de stat a cenzurat "de peste 100 de ori" transmisia din cauza arbitrei asistente, Sian Massey-Ellis, care purta pantaloni scurți, un gest neacceptat pentru femei în Iran, scrie Daily Mail.

 

În momentul întreruperilor, telespectatorilor le era arătată o imagine de ansamblu a stadionului lui Tottenham, care cuprindea și străzile din preajma arenei londoneze.

 

"Cenzorii de la televiziune au fost deranjați de prezența unei femei arbitru în pantaloni scurți. Soluția lor a fost să întreruptă transmisia și să arate străzile din Londra, ceea ce a fost o bătaie de joc. La finalul meciului, unul dintre comentatori a glumit, spunând că speră ca telespectatorii să fie bucuroși de spectacolul geografic oferit.

 

Cenzura se află în ADN-ul Iranului. Nu ar trebui să normalizăm o astfel de practică. Aceasta nu este cultura noastră, ci ideologia unui regim represiv", a fost reacția grupului My Stealthy Freedom, care militează împotriva discriminărilor de gen din Iran.

 

Prezența femeilor pe stadioanele din Iran a fost interzisă timp de aproximativ 40 de ani, însă autoritățile au revenit asupra deciziei, în 2019, după ce a fost amenințată de FIFA cu suspendarea din competițiile internaționale.

 

Nu este pentru prima dată când în Iran au loc astfel de evenimente. La Supercupa Germaniei din sezonul trecut, câștigată de Bayern Munchen în fața Borussiei Dortmund, scor 3-2, televiziunea de stat a decis să nu mai transmită meciul, după ce a aflat că o femeie va arbitra duelul - Bibiana Steinhaus, care s-a și retras după acel joc.

 

Sursa: digisport.ro

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.