Jump to content

iPhone 14 ar putea fi primul telefon Apple cu suport pentru filmare 8K și cameră foto de 48MP


Dark Night
 Share

Recommended Posts

iPhone 14 ar putea fi primul telefon Apple cu suport pentru filmare 8K și cameră foto de 48MP

 

Așteptat anul viitor, noul iPhone 14 ar putea fi primul flagship Apple care primește cameră foto de 48MP și opțiune pentru filmare 8K, la 3 ani după concurența Android.

 

Centrat mai mult pe argumentul calității imaginii, Apple a limitat de mult timp camera principală de pe modelele iPhone la rezoluția 12MP, în ideea că simpla creștere a numărului de pixeli aduce mai multe dezavantaje decât beneficii consumatorilor finali. Un argument similar este folosit și în sprijinul rezoluției 4K în modul de filmare, anume că prea puțini utilizatori dispun de mijloacele necesare pentru vizionarea clipurilor 8K la claritatea nativă.

 

Însă potrivit apreciatului analist Ming-Chi Kuo, Apple resimte din plin presiunea competiției, fiind pe cale să cedeze noului trend. De ajutor este și faptul că, între timp, hardware-ul folosit pentru captură imagine și video a progresat la un nivel suficient încât saltul de rezoluție să nu mai reprezinte un compromis. Astfel, iPhone 14 ar urma să preia opțiunea pentru filmare 8K disponibilă deja pe Android, însă cu limitările de rigoare. Spre exemplu, chiar și cele mai avansate telefoane flagship cu Android nu pot filma în modul 8K cu mai mult de 24 cadre pe secunde. În plus, există și o limită de timp, impusă pentru a preîntâmpina supraîncălzirea senzorului optic. Este de așteptat ca aceste neajunsuri să fie prezente și pe prima generație iPhone cu filmare 8K.

 

Cât despre opțiunea pentru poze la rezoluție 48MP, lucrurile stau mult mai bine, rezoluția fiind deja suportată la scară largă în lumea Android. Practic, iPhone 14 va oferi tot poze de 12MP în majoritatea timpului, însă obținute prin combinarea a patru pixeli adiacenți de pe senzorul optic. Astfel, rezoluția 48MP va apărea cel mai probabil doar ca setare opțională, de bifat atunci când dorești să ai cea mai bună claritate cu putință, în condiții de iluminare aproape ideale.

 

O altă schimbare prezisă de analistul Ming-Chi Kuo este renunțarea la „bretonul” decupat la partea de sus a ecranului, în favoarea unei perforații în stilul Samsung. Ușor de pus în practică fără a crește prea mult costurile, metoda perforării ecranului va crește suprafața de afișare utilă fără consecințe majore pe partea aspectului estetic.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.