Jump to content

NVDIA prezintă procesorul Grace, destinat utilizării pe sisteme server/data center Big AI; Este bazat pe tehnologie ARM


Recommended Posts

<b>NVDIA prezintă procesorul Grace, destinat utilizării pe sisteme server/data center Big AI; Este bazat pe tehnologie ARM</b>Printre tranzacțiile care au marcat finalul de an 2020 în zona tech avem și achiziția ARM de către NVIDIA, o investiție care începe dă dea roade după cum aflăm astăzi via GadgetZone.ro. Descoperim că NVIDIA tocmai

 

Printre tranzacțiile care au marcat finalul de an 2020 în zona tech avem și achiziția ARM de către NVIDIA, o investiție care începe dă dea roade după cum aflăm astăzi via GadgetZone.ro. Descoperim că NVIDIA tocmai ce a anunțat faptul că va produce din nou procesoare, pentru început fiind vorba despre microprocesoare destinate utilizării pe servere și sisteme data center, un segment în care cei de la Intel înregistrau o cotă de piață semnificativă. 

Lansarea de față are și un efect asupra celor de la Intel, companie care imediat dupa anunțul NVIDIA a înregistrat un picaj de 2% pentru acțiuni. Cât despre noul procesor proaspăt lansat, acesta se numește Grace și este bazat pe tehnologie de la ARM iar primii clienți nu au întârziat să apară. Centrul Național Elveția de Supercomputing, dar și Laboratorul Național Los Alamos din SUA, sunt primii 2 clienți care vor integra soluția Grace. 

Aflăm că acest nou procesor este numit după Grace Hopper, un pionier al ingineriei IT, care a încetat din viață în 1992. De asemenea, NVIDIA spune că sistemele ce vor integra acest nou CPU la interior ar urma să fie de 10x ori mai rapide decât cele care folosesc în prezent o combinație de CPU Intel și GPU Nvidia. 

Procesorul este menit să acopere necesitățile pentru cele mai avansate aplicații din lume, inclusiv procesare de limbaj natural și AI Supercomputing, analizând seturi de date uriașe și oferind performanță ultra-rapidă și memorie masivă. Combină nuclee ARM CPU eficiente energetic cu un subsistem de memorie low-power și astfel livrează performanță superioară cu eficiență sporită. 

Lansarea sa comercială este programată pentru început de an 2023 și pe lista de potențial clienți mai sunt și nume precum Google și Amazon.

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.