Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Stargirl: şi adolescenţii pot fi supereroi


Ailime
 Share

Recommended Posts

522961l-640x400-b-2191bf82.jpg

Stargirl: şi adolescenţii pot fi supereroi

 

Serialul din popularul univers Arrowverse este disponibil pe platforma HBO GO

 

  • Stargirl a primit undă verde pentru al doilea sezon. Acesta se va lansa în 2021, dar la o dată care va fi anunţată ulterior.

 

Cu Arrow, producătorul american Greg Berlanti a pus bazele unei megafrancize care a continuat cu The Flash, Legends of Tomorrow, Supergirl, Batwoman şi Superman & Lois. Din acelaşi univers inspirat de benzile desenate DC Comics face parte şi Stargirl, care oferă o perspectivă inedită, un ton o idee mai lejer, dar şi o binevenită discuţie despre provocările din viaţa adolescenţilor. Stargirl este disponibil oricând pe HBO GO.

 

Încă din prima scenă facem cunoştinţă cu valorile personajelor pozitive, dar şi cu eroii negativi. Aceştia din urmă, reuniţi în echipa Injustice Society of America, îi lichidează într-o bătălie pe viaţă şi pe moarte pe eroii pozitivi, reuniţi în Justice Society of America şi conduşi de Starman (Joel McHale, din Community). Cu ultima suflare, liderul îi înmânează aghiotantului său, Pat Dugan (Luke Wilson), Toiagul Cosmic, misteriosul gadget care i-a oferit superputerile, spunându-i că la un moment Toiagul va identifica un nou lider. Zece ani mai târziu, Toiagul cade în mâna fiicei vitrege a lui Pat, Courtney (Brec Bassinger), iar aceasta va descoperi curând că va trebui să dea tot ce poate pentru a înfrunta noile planuri malefice ale Injustice Society of America.

 

Serialele cu adolescenţi supereroi nu lipsesc deloc, dar puţine sunt mai prietenoase cu publicul său ţintă, adolescenţii, decât Stargirl. Fără să fie excesiv de violent, serialul explorează pe îndelete o multitudine de provocări din viaţa elevilor de liceu, de la dezrădăcinare, abandon, bullying, lipsa de oportunităţi din oraşele mici şi aşa mai departe. Un alt aspect care nouă ni s-a părut foarte atractiv este faptul că eroii de fapt nu au superputeri, ci le obţin datorită unor obiecte ieşite din comun. Posesia temporară a acestor obiecte şi faptul că ele pot fi pierdute de la un moment la altul invită la o discuţie despre nişte valori esenţiale. A face bine în comunitate nu depinde de a avea sau nu superputeri, ci de un efort susţinut şi o deschidere către cei din jur...

 

Un alt aspect ataşant al serialului este ideea de mentor şi de păstrător al istoriei. Personajul lui Luke Wilson, Pat Dugan, nu are superputeri (în afară de o îndemânare ieşită din comun cu trusa de scule în atelierul său de reparat maşini), dar cu greu poţi găsi un personaj mai luminos şi mai înţelept în serialele inspirate de benzile desenate DC Comics. Sub aripa lui ocrotitoare, Courtney şi colegii ei de liceu învaţă despre greşelile din trecut ale Justice Society of America, despre responsabilitate şi despre cum poţi fi fără puteri, dar să fii în acelaşi timp puternic.

 

Înconjurată de tinerii ei colegi, Yolanda (Yvette Monreal), Beth (Anjelika Washington) şi Rick (Cameron Gellman), Courntey va da curând piept cu antagoniştii din Injustice Society of America. Spre deosebire de eroii pozitivi, aceştia au superputeri şi numele specifice, de exemplu Icicle (Neil Jackson), Brainwave (Christopher James Baker) şi Dragon King (Nelson Lee), un trecut doldora de violenţă, dar şi un plan a cărui dezvăluire, pentru cei care aşteaptă ultimele episoade ale sezonului, va oferi una dintre cele mai surprinzătoare şi amuzante experienţe de televiziune de anul acesta. Dar până atunci provocările din vieţile tinerilor eroi au şi ele potenţial să ofere satisfacţie publicului.

 

sursa

 

Link to comment
Share on other sites

  • D J C locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.