Jump to content

Max Verstappen, învingător la Imola. Cursa a fost oprită în turul 35 după un accident dur


Chevy ToV
 Share

Recommended Posts

940153l-1000x0-w-b703e398.jpg

 

Max Verstappen, pilotul celor de la Red Bull Racing, a câștigat Marele Premiu de Formula 1 al regiunii Emilia-Romagna, găzduit de legendarul circuit Enzo și Dino Ferrari din Imola. Cursa a fost plină de incidente.

 

După prima etapă din sezonul 2021, găzduită de circuitul Sakhir din Bahrain, Formula 1 s-a întors în Europa. Și nu oriunde, ci pe legendarul circuit italian Enzo și Dino Ferrari din Imola, cunoscut (printre altele) pentru virajul Tamburello, acolo unde, în urmă cu 27 de ani, și-a pierdut viața marele Ayrton Senna.

 

CURSA SE ANUNȚA UNA DIFICILĂ ÎNCĂ DINAINTEA STARTULUI

 

Marele Premiu al regiunii Emilia Romagna se anunța dificil încă dinaintea startului. Norii încărcați de ploaie și-au făcut apariția deasupra circuitului de la Imola, astfel că majoritatea piloților nu au avut altă variantă decât să opteze pentru pneuri intermediare. Înaintea startului, Fernando Alonso și-a distrus aripa față, cei de la Aston Martin au fost nevoiți să înlocuiască frânele ambelor monosposturi (din această cauză, Sebastian Vettel a pornit în cursă de pe linia boxelor), iar Charles LeClerc a pierdut controlul volanului în turul de formare.

 

După stingerea luminilor roșii ale semaforului, Lewis Hamilton (plecat din pole position) a țâșnit cu Max Verstappen și Sergio Perez pe urmele sale. În urma unei mișcări îndrăznețe, Verstappen a trecut de Hamilton în virajul Tamburello.

 

Safety Car-ul a intervenit pe circuit încă din turul al doilea, în urma unui accident în care a fost implicat Nicholas Latifi. În spatele mașinii de siguranță, monopostul Haas pilotat de Mick Schumacher a rămas fără aripa față, iar Sergio Perez a ajuns în afara pistei și la revenire a recuperat cele două poziții pierdute. O mișcare pentru care a fost penalizat cu 10 secunde. La restart, Hamilton a încercat, în zadar, să treacă de Verstappen. LeClerc, pe poziția a treia, urmărea de aproape duelul dintre cei doi și aștepta o greșeală (care însă nu a venit) de pe urma căreia să poată profita. În tot acest timp, Valtteri Bottas a fost prins la mijlocul plutonului, pe locul 10. Între timp, Lando Norris a ajuns pe poziția a cincea și mai apoi pe patru, în locul coechipierului Daniel Ricciardo în urma ordinelor de echipă. Australianul a pierdut și poziția a cincea în favoarea lui Carlos Sainz în turul 27.

 

 Max Verstappen a fost chemat la boxe pentru schimbul de pneuri. Lewis Hamilton a preluat conducerea cursei, dar în turul următor a intrat și el. Echipa de la boxe s-a mișcat greoi (schimbul a durat 4 secunde), astfel că la revenirea pe circuit, Hamilton a ajuns din nou pe locul 2, în spatele olandezului de la Red Bull Racing.

 

Septuplul campion mondial a făcut o greșeală în turul 31, în urma căreia aripa față a monopostului Mercedes-AMG Petronas a avut cel mai mult de suferit.

 

GEORGE RUSSEL ȘI VALTTERI BOTTAS AU FOST IMPLICAȚI ÎNTR-UN ACCIDENT DUR

 

Punctul culminant al cursei a fost fără îndoială accidentul dintre George Russel și Valtteri Bottas care a avut loc înainte de intrarea în virajul Tamburello. Ambii piloți au scăpat teferi, dar mașinile au fost distruse complet. Din această cauză, cursa a fost oprită în turul 35 pentru 25 de minute. La restart, Verstappen conducea (deși a făcut o greșeală care îl putea costa locul 1) urmat de LeClerc și Lando Norris care se afla deja pe pneuri soft. Trei tururi mai târziu, Perez s-a răsucit pe circuit și a ajuns de pe poziția a 4-a pe 14. Între timp, Hamilton (care a reînceput pe locul ? a început să câștige încet încet poziții. Mai întâi a trecut de Raikkonen, Lance Stroll, Daniel Ricciardo și, cu greu, de Carlos Sainz. În turul 55, Hamilton a trecut pe 3 (ajutat de sistemul DRS), în fața lui LeClerc, și a pornit în urmărirea lui Norris. Deși a condus incredibil, Norris a fost întrecut până la urmă de Hamilton.

 

VERSTAPPEN CÂȘTIGĂ, HAMILTON ȘI NORRIS TERMINĂ PE 2 ȘI 3

 

Verstappen era la peste 20 de secunde distanță, așa că Hamilton s-a mulțumit doar cu locul secund și cu punctul oferit pentru cel mai rapid tur de circuit. Britanicul celor de la McLaren a ocupat a treia treaptă a podiumului și a fost desemnat, pe bună dreptate, Pilotul Zilei.

 

Restul topului 10 a fost ocupat, pe rând, de Charles LeClerc, Carlos Sainz, Daniel Ricciardo, Pierre Gasly, Lance Stroll, Esteban Ocon și Fernando Alonso (în urma unei penalizări primite de Raikkonen). Sergio Perez a încheiat pe 11, Sebastian Vettel a abandonat în ultimul tur, iar ultimele două poziții au fost ocupate de piloții Hass.

 

Următoarea etapă din campionatul mondial de Formula 1 va avea loc în 2 mai pe circuitul Portimao din Portugalia.

 

Sursa: automarket

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • D J C locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.