Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Russell a ieșit din mașină să-i ceară socoteală lui Bottas. S-au înjurat după accidentul de Imola, la peste 300 km pe oră


LorenaRx
 Share

Recommended Posts

În direct la Digi Sport, Marele Premiu de Formula 1 al regiunii Emilia - Romagna a avut de toate, inclusiv accidente spectaculoase. Doi dintre protagoniști, Valtteri Bottas (Mercedes) și George Russell (Williams) au provocat întreruperea cursei, după ce s-au ciocnit la peste 300 de kilometri pe oră, în turul 32.

image.thumb.png.72c93ed855257b3482b4a6a9e26b892b.png

Nervii au fost atât de întinși încât cei doi piloți au fost la un pas de bătaie.

George Russell (Williams) și Valtteri Bottas (Mercedes) s-au acroșat la peste 300 de kilometri pe oră

După accident, Russell a ieșit din mașina făcută praf și s-a dus spre monopostul lui Bottas, pe care l-a certat și chiar a vrut să-l lovească cu palma, însă doar l-a împins puțin. Imediat după accident, ambii piloți au fost auziți discutând prin radio cu inginerii de la boxe, înjurându-se reciproc.

 

La final, Russell l-a acuzat pe Bottas de încălcarea "gentleman's agreement". În schimb, finlandezul susține că manevra britanicului a fost una lipsită de sens.

 

Explicațiile lui Bottas și Russel după accidentul de la Imola

"Între piloți avem un gentleman's agreement, unde, dacă e o mașină mai rapidă, cu DRS-ul activat, nu trebuie să miști volanul în ultimul moment. Am prins porțiunea alunecoasă și, chiar când treceam pe lângă, Valtteri s-a mișcat foarte puțin, iar asta m-a scos de pe pistă și m-a băgat pe acea porțiune umedă.

În condiții de carosabil uscat, pe un circuit obișnuit, este ceva periculos. Ca să nu mai vorbim de un circuit foarte îngust, în viraj și pe porțiuni umede. E o mișcare minusculă, dar când o faci la 350 de kilometri pe oră și ești mai rapid cu 50 de kilometri la oră decât mașina din față, este ceva uriaș", a spus Russell.

 

"Din punctul meu de vedere, m-am oprit să pun slick-urile și am avut ceva de muncă să le pun la treabă. George s-a apropiat de mine și a decis să facă mișcarea. Bineînțeles că pista e destul de îngustă și există o singură trasă uscată, iar el venea din exterior.

 

Era loc suficient pentru două mașini, dar acea mișcare nu a avut sens. El a pierdut controlul și m-a lovit. Nu am vorbit cu el, nu am auzit nimic din ce îmi spunea. Chiar nu îl înțeleg, a fost clar vina lui și nu înțeleg furia", a explicat Bottas.

 

Incidentul a avut loc în turul 32, în virajul 2 al circuitului de la Imola. După ce pista s-a mai uscat în urma ploii, cei doi piloți trecuseră pe slick-uri, însă aderența era totuși una precară. Pe palierul de 320 de kilometri la oră, în duelul pentru poziția a opta, Russell, care avea DRS-ul deschis, îl avea în față pe Bottas.

 

Russell venea tare să îl depășească prin dreapta, moment în care monopostul lui Bottas a virat puțin spre dreapta, ceea ce l-a făcut pe Russell să iasă cu partea dreaptă a mașinii de pe pistă, acolo unde era umed, iar asta a făcut ca Russell să tragă dreapta de volanm, pe iarbă, iar ambii s-au izbit de glisiere la peste 300 de kilometri pe oră.

 

Ambii piloți au ieșit singuri din mașină, teferi, însă Bottas se ținea puțin se brațul stâng.

 

Nu s-a luat nicio acțiune disciplinară împotriva lor, însă a fost arborat steagul roșu, iar cursa a fost întreruptă 25 de minute.

 

Max Verstappen (Red Bull) s-a impus în Marele Premiu al regiunii Emilia-Romagna, urmat de Lewis Hamilton (Mercedes).

 

Sursa: digisport.ro

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.