Jump to content

Kimi Raikkonen, pedepsit. Nu l-a interesat că era întreruptă cursa din cauza accidentelor. Ce s-a întâmplat


LorenaRx
 Share

Recommended Posts

Marele Premiu al regiunii Emilia-Romagna s-a lăsat cu scandal după accidentele și incidentele care au avut loc pe circuitul de la Imola.

image.thumb.png.66ddf1e9bcec325c55b0ad2c4bbfc561.png

Kimi Raikkonen s-a luptat din greu să intre în puncte, a terminat pe locul 9, însă a rămas cu mâna goală. Fostul campion mondial a fost penalizat cu 30 de secunde și a pierdut cele două puncte adunate.

Marele Premiu al regiunii Emilia-Romagna | Kimi Raikkonen, penalizat

Comisarii de cursă au observat că pilotul de la Alpha-Tauri a încălcat regulile pentru că a refuzat să treacă pe la linia boxelor pentru reluarea cursei după pauza cauzată de accidentul dintre Valtteri Bottas (Marcedes) și George Russell (Williams). Cursa fusese întreruptă 25 de minute cu steag roșu.

 

Finlandezul de 41 de ani se afla pe locul 7, în spatele safety-car-ului și făcea manevre de încăzlzire înaintea reluării cursei, însă la un moment dat a pierdut controlul bolidului și s-a rotit pe pistă. Asta l-a făcut să ajungă pe locul 10.

 

Apoi, Raikkonen a reintrat în pluton pe locul 8, însă regulamentul spune că mai întâi trebuia să treacă pe la boxe dacă nu a putut să revină la poziția sa anterioară, înaintea primei linii a safety-car-ului. Finlandezul a ajuns la mașinile din fața sa în virajele 13 și 14, când safety-car-ul avea deja luminile de semnalizare stinse, adică prea târziu pentru a-și păstra poziția la restart.

 

În urma penalizării cu 30 de secunde, Raikkonen a încheiat pe locul 13 și a rămas fără niciun punct. În schimb, steban Ocon (Alpine) și Fernando Alonso (Alpine) au urcat pe locurile 9 și 10.

Max Verstappen (Red Bull) a câștigat Marele Premiu al regiunii Emilia-Romagna

Nu doar Raikkonen a fost penalizat, ci și Lance Stroll. Pilotul de la Aston Martin a primit o penalizare de 5 secunde pentru că l-a depășit pe Pierre Gasly (Alpha Tauri) având toate roțile în afara pistei. Ca urmare, Stroll a coborât de pe locul 7 pe 8, în timp ce Gasly a urcat în locul său.

 

Max Verstappen (Red Bull) s-a impus pe circuitul de la Imola, în Marele Premiu al regiunii Emilia-Romagna, din etapa a doua a sezonului de Formula 1. Olandezul a fost urmat de septuplul campion mondial Lewis Hamilton (Merceses) și de Lando Norris (McLaren).

 

Sursa: digisport.ro

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.