Jump to content

Fanilor li se pregătește sezonul al șaselea din „Peaky Blinders”, dar e preconizat și un lungmetraj după serial


Maxwell
 Share

Recommended Posts

"Peaky Blinders" (2020) Season 4

 

 

Serialul de succes „Peaky Blinders", creat de celebrul scenarist Steven Knight și lansat în 2013, va avea un sezon șase, dar creatorul său are în vedere și un lungmetraj care i-ar putea urma.

 

Recent, echipa celebrului serial britanic a fost afectată de pierderea prematură a excelentei actrițe Helen McCrory, interpreta unuia dintre personajele principale ale serialului, Polly Gray, mătușa protagonistului Tommy Shelby (Cillian Murphy).

Actrița a murit la doar 52 de ani, iar membrii echipei serialului „Peaky Blinders" și-au exprimat, în mesaje postate pe Twitter, durerea față de dispariția ei și au fost alături de soțul actriței, actorul Damian Lewis (cunoscut, printre altele, din celebrul serial „Homeland').
Serialul a fost recompensat cu un premiu BAFTA în 2018, la categoria cel mai bun serial dramatic, după ce fusese nominalizat la încă două trofee, în 2014 și în 2015.

 

La începutul acestui an, contul oficial de Twitter al serialului „Peaky Blinders" a dezvăluit știrea că a început, oficial, lucrul la sezonul al șaselea. Nu se știe exact când se va lansa acest nou sezon, având în vedere că regizorul serialului, Anthony Byrne, a petrecut șaisprezece luni lucrând la sezonul al cincilea, dar se presupune că acesta nu va putea fi gata înainte de sfârșitul anului 2021 sau chiar începutul anului 2022.

 

Creatorul serialului, Steven Knight, a declarat în ianuarie că sezonul al șaselea va fi ultimul, dar că serialul va continua „într-o altă formă", confirmând ulterior că acțiunea acestuia se va încheia cu un lung-metraj.

 

În 2018, Knight spusese că ambiția sa este să realizeze o poveste despre o familie între cele două războaie mondiale, așa că a vrut mereu să introducă în serial și prima alarmă de atac aerian din 1939. Pe atunci, Knight era deja entuziasmat de posibilitatea existenței unui film după serial. La finalul sezonului cinci, fanii au văzut personajele evoluând pe fundalul prăbușirii pieței bursiere din 1929, în timp ce șeful bandei, Tommy Shelby, a devenit chiar membru al Parlamentului.
 

Chiar înainte de debutul sezonului cinci, regizorul Anthony Byrne a declarat pentru British GQ că, deși a trebuit să se gândească la elemente noi pentru sezonul al șaselea, în cele din urmă s-a simțit obligat să continue povestea din sezonul cinci. „Chiar dacă sezoanele anterioare au avut finaluri foarte clare, cred că sezonul cinci nu putea fi încheierea poveștii. Am simțit nevoia să revin și să închei lucrurile cum se cuvine”, a spus el.

Nu se știe încă precis dacă Byrne se va întoarce să finalizeze povestea sau când vor avea loc cu precizie filmările.

Actrița Charlie Murphy, care a jucat-o pe activista comunistă Jessie Eden, a confirmat recent că nu își va relua rolul în sezonul următor, dar știrea că ea nu se va întoarce în serial pare, totuși, puțin probabilă. Personajul său a fost văzut ultima oară în finalul sezonului cinci, când Tommy Shelby o salva când era pe punctul de a fi arestată, în timpul încercării eșuate de asasinare a lui Oswald Mosley. Printre noile nume care se vor alătura distribuției se numără James Frecheville, Rebecca Keatley și Amber Anderson, vedeta din serialul Netflix „Oglinda neagră", dar nu se știe încă ce roluri vor juca.

În schimb, Steven Knight le-a oferit recent fanilor câteva indicii despre viitorul protagonistului Tommy Shelby (unul dintre rolurile strălucite ale carierei lui Cillian Murphy).

„Tommy Shelby – care începe ca un nihilist și un personaj egoist, căruia îi pasă strict de familia lui, va evolua, își va răscumpăra greșelile și va deveni bun”, a explicat el.
„Vreau să-l trec printr-o transformare autentică de la persoana pe care am văzut-o în primul sezon la cea care va deveni în 1939', a spus acesta.

El a mai povestit că a lansat inițial ideea serialului în urmă cu 25 de ani, dar că aceasta nu a stârnit interes până în 2012, ceea ce l-a bucurat, pentru că abia atunci tehnologia a avansat suficient pentru a permite producția complicată a serialului.

 

 

 

click aici pentru sursa

Link to comment
Share on other sites

  • D J C locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.