Jump to content

Pentru că nu aveai suficiente aplicații pe Windows 10, Microsoft îți pregătește un nou magazin virtual


Recommended Posts

Pentru că nu aveai suficiente aplicații pe Windows 10, Microsoft îți pregătește un nou magazin virtual

 

De-a lungul anilor, Microsoft ți-a servit mai multe magazine virtuale, unele mai proaste și pline de aplicații inutile decât altele. Dintr-un punct de vedere, magazinul dezastruos a îngropat și telefoanele cu Windows de acum câțiva ani.

Conform datelor obținute de Windows Central, Microsoft plănuiește să lanseze un nou magazin virtual în viitorul apropiat. Cel mai probabil, se va întâmpla în această vară. Noul magazin nu doar că va avea o interfață complet diferită de cea actuală, dar va deveni semnificativ mai prietenos cu dezvoltatorii prin câteva funcții care le sunt dedicate.

În final, performanța unui magazin virtual ține de aplicații de calitate, iar acestea nu pot veni decât de la o comunitate pasionată de dezvoltatori. În acest scop, Microsoft va permite dezvoltatorilor să-și folosească propriile mecanisme de plată pentru microtranzacții sau achiziții in-app. Asta înseamnă că gigantul din Redmond nu-și va lua o parte din acele încasări, spre deosebire de Apple și Google, în cazul Apple AppStore și Google Play.

În plus, Microsoft va renunța să mai oblige dezvoltatorii să urce pe platformă doar aplicații în format MSIX. Sunt suficiente EXE-uri sau pachete MSI (Microsoft Installer). În plus, nici partea de actualizări nu trebuie realizată neapărat prin viitorul Windows Store. Creatorii de aplicații pot opta pentru propriile soluții. Cu alte cuvinte, întreaga platformă va deveni suficient de flexibilă încât oricine să-și poată urca aplicațiile acolo, chiar dacă la această oră le oferă și prin alte site-uri sau magazine.

Microsoft își va concentra atenția asupra noului proiect și prin intermediul propriilor programe. Astfel, în viitorul Windows Store, va oferi și browserul Edge, pachetul Office și Teams. Interfața va avea de asemenea parte de un upgrade, va fi un pic mai curată, animațiile mai line, iar iconografia aliniată cu cea pe care o regăsești deja în Windows 10. În teorie, ar trebui să se comporte mai bine și când vine vorba de instalat aplicații și jocuri de dimensiuni mari. Microsoft nu a oferit nicio informație oficială pe marginea subiectului.

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.