Jump to content

Roger Federer își scoate la licitație echipamentele istorice. Scopul pentru care o face și suma pe care o poate obține


LorenaRx
 Share

Recommended Posts

Roger Federer, considerat de majoritatea specialiștilor cel mai talentat jucător din istoria tenisului, își scoate la licitație echipamente și obiecte de vestimentație cu care a participat la multe turnee.

image.thumb.png.6d0249651f06a4cfb4601611a650a814.png

Vor fi două licitații, una în iunie și alta în iulie, la celebra casă de licitații Christie's, pentru a strânge bani pentru fundația elvețianului.

Roger Federer își scoate la licitație obiecte personale

În prima licitație, care va fi pe 23 iunie, va cuprinde 20 de loturi cu obiecte din cele 20 de Grand Slam-uri câștigate de el. Iar preșurile vor varia între 3.000 și 70.000 de lire sterline, însă acestea pot crește, evident, dacă cineva oferă mai mult.

 

În unul dintre loturi se află racheta cu care Federer a câștigat Roland Garros în 2009, după finala cu Robin Soderling. În plus, doritorii vor putea achiziționa și adidașii din acea finală. Tot în cadrul primei licitații, fanii pot să cumpere racheta folosită de Federer în a doua finală cu Rafael Nadal, de la Wimbledon.

 

Va mai fi disponibil și echipamentul purtat în 2012, la finala de la Wimbledon, disputată cu Andy Murray.

Printre obiectele de colecție se află și adidașii purtați de Federer când a câștigt al treilea Wimbledon din carieră, cel din 2005, în finala cu Andy Roddick.

Între un milion și 1,5 milioane de lire sterline se vor obține din licitațiile lui Federer

"Fiecare piesă din aceste licitații reprezintă un moment din cariera mea de tenis și îmi permite să împărtășesc o parte din arhiva mea personală fanilor mei din întreaga lume. Mai important, veniturile vor sprijini Fundația Roger Federer pentru a ne ajuta să livrăm resurse educaționale copiilor din Africa și Elveția", a spus Federer.

 

Cea de-a doua licitație, cea din iulie, va avea la dispoziție 300 de articole. Printre acestea se află brățările purtate de Federer la meciul cu numărul 1.500 din cariera sa.

 

Toatră colecția este evaluată la un milion de lire sterline, însă e posibil să se încaseze 1,5 milioane.

 

Federer (39 de ani) va evolua la turneul de la Geneva Open (16-22 mai) și apoi la Roland Garros (30 mai - 13 iunie), însă va lipsi de la turneul de la Madrid, patronat de Ion Țiriac.

 

Sursa: digisport.ro

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.