Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Un trailer de film cu adevărat uimitor: e creat de la zero de un „robot” - VIDEO


Ailime
 Share

Recommended Posts

VIDEO Un trailer de film cu adevărat uimitor: e creat de la zero de un „robot”

Un trailer de film cu adevărat uimitor: e creat de la zero de un „robot” - VIDEO

 

IBM Watson este unul dintre cele mai populare supercomputere din lume și unul care și-a folosit abilitățile într-o varietate foarte mare de domenii. Nici în domeniul cinematografiei nu este mai prejos. Iată cum a fost realizat un trailer ciudat, dar interesant.

 

Supercomputerul a adăugat încă o abilitate arsenalului său. A învățat cum să facă trailere de filme. Astfel, 20th Century Fox a avut încredere în supercomputer cu sarcina de a crea trailerul pentru drama sa SF “Morgan”.

 

  • Acest trailer poate reprezenta viitorul cinematografiei

 

Odată cu această realizare, IBM Watson devine primul sistem de inteligență artificială care produce un trailer de film.

 

Pentru a pregăti mașinăria pentru sarcina de față, cercetătorii IBM au alimentat Watson cu peste o sută de trailere de filme horror, tăiate în momente și scene separate. Computerul a efectuat apoi o serie de analize vizuale, sonore și de compoziție pentru a-și face o idee despre dinamica unui trailer de film.

 

Când Watson a terminat prelucrarea lui “Morgan”, a luat zece scene, în total șase minute de videoclip. În timp ce un editor uman trebuia să coreleze scenele pentru a spune o poveste coerentă, sistemul de inteligență artificială al IBM a scurtat procesul la doar 24 de ore.

 

Aceasta este o îmbunătățire imensă în comparație cu intervalul de timp tipic cuprins între 10 și 30 de zile necesar, de obicei, pentru a finaliza un trailer. Deși la final a mai fost necesară o intervenție pentru a se ajunge la trailer, poți considera fără să greșești că 95% din conținut e sintetizat de o inteligență artificială.

 

Acest lucru ar face mult mai ușor de acum încolo procesul laborios prin care se realizează un trailer de film. Iar supercomputerul a început cum nu se putea mai bine – testând un trailer al unui film a cărui temă este inteligența artificială.

 

Te întrebi cât de bine s-a descurcat Watson? Poți vedea mai jos trailerul pentru filmul “Morgan”.

sursa

Edited by Ailime
Link to comment
Share on other sites

14 hours ago, Beebita ToV said:

Mulțumesc pentru trailer, foarte interesat dat fiind faptul ca este făcut de un robot !

Useless/off topic posts (ex.: "nice post", "I've spent a lot of time searching for this”, "thanks") will be punished with a verbal warning. Posts will be appreciated by moving the cursor over the reaction button in the right-bottom corner of the post, which looks like this: aX9twVJ.png&key=96e21ae2e6557ae161344825.

Link to comment
Share on other sites

  • D J C locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.