Jump to content

Hamilton, cel mai rapid pilot la antrenamentele pentru Marele Premiu al Portugaliei


LorenaRx
 Share

Recommended Posts

Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes), campionul mondial en titre, a fost cel mai rapid în cea de-a doua sesiune de antrenamente libere din cadrul Marelui Premiu de Formula 1 al Portugaliei, desfăşurată vineri după-amiază pe circuitul de la Portimao.

image.thumb.png.ee3eb9c3c39bc8fbdc9b1ee02d844884.png

Marele Premiu al Portugaliei va putea fi urmărit duminică, de la 17:00, ÎN DIRECT, pe Digi Sport 3 și pe site-ul digisport.ro.

Lewis Hamilton, cel mai rapid pilot la antrenamentele pentru Marele Premiu al Portugaliei

Cu timpul de 1min 19 sec 837/1000 pe un tur de pistă (4,653 km), Hamilton l-a devansat cu 143/1000 pe olandezul Max Verstappen (Red Bull) şi cu 344/1000 pe finlandezul Valtteri Bottas, colegul său de la Mercedes, cel care dominase sesiunea din cursul dimineţii.

 

Sâmbătă vor avea loc calificările pentru Grand Prix-ul lusitan, în care Hamilton va încerca să obţină al 100-lea pole position din cariera sa.

 

Calificările vor fi precedate de cea de-a treia şi ultima sesiune de antrenamente libere.

 

Lewis Hamilton, învingător luna aceasta în Marele Premiu al regiunii Emilia Romagna, este lider al clasamentului general al piloţilor, cu un avans de un singur punct faţă de Max Verstappen, care a câştigat la rândul său prima cursă a sezonului, desfăşurată în Bahrain, pe 28 martie.

Un nou sistem de calificări în Formula 1

"Vineri după-amiaza va exista o şedinţă de calificare după prima sesiune de antrenamente libere, care va determina grila de start pentru calificările sprint de sâmbătă. Rezultatele calificării sprint de sâmbătă vor determina grila de start pentru cursa de duminică", pe o distanţă normală de aproximativ 300 km, a transmis FIA.

 

O a doua şedinţă de antrenamente libere de o oră este, de asemenea, prevăzută sâmbătă dimineaţă. Totodată, "primii trei clasaţi în calificările sprint de sâmbătă vor primi puncte" în clasamentul piloţilor: 3 pentru primul, două pentru al doilea şi 1 pentru al treilea.

Începând cu calificările de vineri, echipele nu vor mai fi în măsură să modifice liber monoposturile.

 

Acest acord urmează să fie ratificat de Consiliul mondial al sportului automobilistic, a cărui reuniune este programată pe 9 iulie, ceea ce ar trebui să fie o formalitate.

 

"Formula 1 se arată mai tare ca niciodată, împreună cu toţi factorii implicaţi, uniţi pentru a garanta ca aspectele sportive, tehnice şi financiare ale acestui format să fie echitabile", a adăugat Jean Todt, preşedintele Federaţiei internaţionale de automobilism (FIA).

 

Sursa: digisport.ro

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.