Jump to content

Serverele RPG vor primi un rollback de pe 09.05.2021 05:00. Detalii aici

Recrutăm designeri audio și video. Aplicați aici

Sign in to follow this  
.Aku

De mâine, copiii se întorc la școală, cu excepția claselor terminale. Cele două scenarii de reluare a cursurilor

Recommended Posts

 

2346e06e5f16efad49a68d2a4cb066ca.jpg

 

Vacanţa de Paşte se încheie astăzi pentru preşcolari şi pentru elevii care nu se află în clasele terminale, urmând ca, de miercuri, aceştia să revină în săli/clase, în funcție de cele două scenarii cuprinse într-un ordin comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății, publicat recent în Monitorul Oficial. Acest ordin a intrat în vigoare la data publicării, pe 29 aprilie 2021. Elevii din anii terminali de gimnaziu şi liceu vor reveni în bănci din 10 mai, potrivit calendarului anului şcolar 2020-2021, care a fost modificat la finalul lunii martie.

Astfel, potrivit Ordinului nr. 3.755/560/2021 privind modificarea și completarea Ordinului nr. 3.235/93/2021, publicat în Monitorul Oficial nr. 462/2021, unităţile de învăţământ vor funcţiona conform următoarelor două scenarii: 

-> în localităţile cu incidenţă cumulată în ultimele 14 zile mai mică sau egală cu 1 la mia de locuitori, toţi elevii şi preşcolarii vor fi prezenţi fizic în clase;

-> în localitățile cu incidenţă de peste 1‰, în care nu s-a declarat carantină, la şcoală se prezintă preșcolarii și elevii din învăţământul primar, elevii din anii terminali de gimnaziu şi liceu, dar și cei din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și elevii din învățământul special, în timp ce restul participă online la cursuri.

Potrivit celor mai recente date referitoare la incidenţa infectărilor cu virusul SARS-CoV-2, transmise de Grupul de Comunicare Strategică, 19 judeţe din România se află sub nivelul de 1 la mia de locuitori. Celelalte 23 de judeţe, inclusiv municipiul București, au o rată cuprinsă între 1 şi 3‰. Dintre acestea, Bucureştiul are cea mai mare rată a îmbolnăvirilor, de 2,27‰. Totuşi, situaţia la nivelul localităţilor poate să difere de cea de la nivelul judeţului.

Dacă ne raportăm strict la situaţia actuală a infectărilor, doar în cele nouăsprezece judeţe din ţară toţi elevii vor reveni fizic în clase.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat recent că, în şcolile unde procentul de vaccinare în rândul personalului didactic este de 100%, predarea faţă-în-faţă ar putea să aibă loc indiferent de rata de infectări de la nivelul localităţii.

Ne gândim să luăm în calcul acele școli în care vaccinarea este realizată sută la sută. Ne gândim să luăm în calcul persoanele cu contraindicații medicale, dar, cu această excepție, dacă vor exista școli cu procent de vaccinare 100%, acestea cred eu că ar putea să solicite celor care au competențe de a se pronunța asupra solicitării de prezență fizică 100%, indiferent de scenariul în care funcționează acea școală. Este un element care ar ajuta foarte mult la recuperarea pierderilor suferite de către toți elevii, pierderi mari și, mai cu seamă, pierderi neuniform repartizate”, a declarat Cîmpeanu, citat de edupedu.ro.

 

Sursa: avocatnet.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.