Jump to content

Program Transfăgărășan 2021: A început deszăpezirea. Când se deschide circulația?


TheVirus
 Share

Recommended Posts

image.thumb.png.a414b57ed568589491e6bb8faf042b4d.png

 

A început deszăpezirea pe Transfăgărășan, drumarii lucrând intens pentru deschiderea șoselei pentru sezonul 2021. Zăpada căzută măsoară chiar și 6 metri în unele zone. astfel că operațiunea se anunță una laborioasă.

 

Drumarii de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov au început operațiunea de deszăpezire pe Transfăgărășan, pe porțiunea dintre Bâlea Cascadă și Bâlea Lac. Întreaga operațiune ar putea dura mai multe săptămâni. Stratul de zăpadă atinge în unele zone peste 6 metri.

 

Operațiunea este realizată în totalitate de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov, iar utilajele intervin pe sectorul cuprins între Bâlea Lac și Bâlea Cascadă, unde stratul de zăpadă depășește grosimea de șase metri.

Program Transfăgărășan 2021: A început deszăpezirea

„A început operațiunea de deszăpezire a părții nordice a DN7C – Transfăgărășan, între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac. Deocamdată suntem la începutul operațiunii care va dura câteva săptămâni bune având în vedere stratul gros de zăpadă bătătorită, care pe alocuri depășește 6 metri grosime”, au anunțat reprezentanții Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov, care au făcut publică și o filmare de la începutul operațiunii de înlăturare a stratului de zăpadă.

 

Drumul Național 7C, cunoscut în limbajul popular sub denumirea de Transfăgărășan, este închis în cea mai mare parte a anului. Mai precis, opt luni pe an, sectorul dintre Bâlea Lac (kilometrul 104, Piscu Negru – jud. Argeş) și Bâlea Cascadă (kilometrul 130,8, Bâlea Cascadă – jud. Sibiu) este inaccesibil. Anul trecut, Transfăgărășanul a fost închis începând cu data de 20 octombrie.

Când se deschide circulația pe Transfăgărășan?

În mod tradițional, deschiderea Transfăgărășanului are loc pe data de 1 iulie a fiecărui an, dar asta depinde în principal și de condițiile meteo. În acest moment, există mai multă zăpadă pe creste decât era anul trecut în luna aprilie. Depinde doar de hărnicia lucrătorilor de la Drumuri dacă spectaculoasa șosea montană va fi operațională sau nu pe 1 iulie, conform programului.

 

O altă șosea montană a României, Transalpina, se deschide în mod tradițional înaintea Transfăgărășanului. Adesea, acest lucru se întâmplă în luna mai, dar anul acesta drumarii nu pot interveni pentru eliberarea carosabilului din cauza pericolului de avalanșe din zonă.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.