Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Universitățile de Științe Agricole au pătruns puternic pe piața alimentară. Ce produse oferă


FROG ZEW
 Share

Recommended Posts

 

 

 

 

Universitățile de Științe Agricole au pătruns puternic pe piața alimentară. Ce produse oferă

 

Universitățile de Științe Agricole au devenit un jucător demn de luat în seamă pe piața alimentară. Cercetarea și activitatea didactică, s-au transformat în produse, care ajung la consumatori.

De la carne, lapte și până la legume, fructe sau produse de panificație, instituțiile de învățământ oferă de toate. Produsele pot fi cumpărate de la universități, dar multe sunt deja pe rafturile magazinelor.

 

Ferma piscicolă de la Universitatea de Științe Agricole din Timișoara produce pește tot anul. A început ca un proiect de cercetare, dar pentru că s-a adunat o cantitate impresionantă, Universitatea s-a lansat pe piață. 100 de kilograme de somn ajung săptămânal în hipermarketuri din Timișoara și Arad. Iar oferta se va diversifica în perioada următoare, la sturioni sau alte specii de pește.

 

Adrian Grozea, profesor USAMVB Timișoara: “S-a conturat fluxul pe care l-am dorit, adică să ne dezvoltăm pe partea de cercetare, iar ceea ce rezultă în urma cercetării să își găsească locul pe piață. Vindem somn, în prezent este specia predominantă, o cantitate redusă de cega, crap”.

 

Peștele viu se vinde cu 33 de lei kilogramul în magazine. De acolo, ajunge în restaurante. Marfa proaspătă este esențială pentru o mâncare savuroasă și sănătoasă.

 

 

Sursa

 


 

Edited by low Alucard
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.