Jump to content

Pricopie, atac la adresa ministrului Educației: „Ce face Sorin Cîmpeanu este imoral și ilegal, iar într-o bună zi va fi menționat în manualele de știi


FROG ZEW
 Share

Recommended Posts

Remus-Pricopie-INQUAM_Photos_Octav_Ganea-820x548.jpg

 

Profesorul și fostul ministru al Educației Remus Pricopie, rectorul SNSPA, l-a criticat dur pe ministrul Sorin Cîmpeanu într-o postare de pe Facebook, făcând referire la demiterea de către ministru a șefului Inspectoratului Școlar București, Ionel Pușcaș. Pricopie a scris că „ce face Sorin Cîmpeanu este imoral și ilegal, iar într-o bună zi va fi menționat în manualele de științe politice ca exemplu de impostură și deturnare a instituțiilor publice pentru scopuri politice ilegitime”.

 

„Avem un ministru al educației pentru care școala și universitatea sunt instrumente politice și nimic mai mult. Educația copiilor, problemele cadrelor didactice, calitatea educației, integritatea academică sau finanțarea nu contează, în schimb este preocupat de modul în care se poate face util în diferitele bătălii politice pentru putere. A procedat la fel când “l-a servit” pe Liviu Dragnea (2017-2019), când l-a ajutat pe Ludovic Orban să ajungă premier (2019), iar acum, după cum vedem la Brăila și la București, “livrează” muniție politică în noua competiție pentru șefia PNL, prin destituiri și numiri orientate “în funcție de noile obiective”.

 

Ce face Sorin Cîmpeanu este imoral și ilegal, iar într-o bună zi va fi menționat în manualele de științe politice ca exemplu de impostură și deturnare a instituțiilor publice pentru scopuri politice ilegitime.

 

Nu cunosc o situație similară în care politizarea educației să fi fost atât de evidentă iar impostura ridicată la rang de politică guvernamentală. Cu toate acestea, sunt optimist: excesul de zel politic NU a rămas niciodată nepedepsit. Este numai o chestiune de timp.”

 

Amintim că inspectorul Ionel Pușcaș a fost demis vineri de către Cîmpeanu după ce a comentat la Observator incidentul de la școala gimnazială „George Bacovia”, unde un elev de clasa a VI-a s-a aruncat pe geamul de la etajul 1 fiindcă ar fi fost agresat de colegi. „O joacă obișnuită… Ce să vă zic…a avut o stare de nervi. Nu neapărat s-a certat cu un elev, a evocat că a băut o… Cola. Pur şi simplu a fugit şi a sărit pe geam”, a declarat Pușcaș, potrivit observatornews.ro.

 

Potrivit surselor Edupedu.ro, motivul este de fapt unul politic, la fel ca în cazul schimbării inspectorului școlar general din județul Brăila. În partid, Ionel Pușcaș face parte din tabăra lui Ludovic Orban și a întărit acest lucru joi, când a publicat pe pagina sa de Facebook o nouă imagine de profil cu mesajul „Ludovic Orban, echipa mea e PNL”.

Măsura demiterii inspectorului școlar general din București a fost corelată cu gravitatea declarației făcută de acesta în privința cazului elevului care s-a aruncat pe geam la o școală din Sectorul 4, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, vineri, la Digi24.

 

„Este un incident dramatic, este un lucru care se adaugă pierderilor educaționale, sunt pierderi în plan emoțional, chiar și psihic, este nevoie mai mult decât oricând de empatie, de înțelegere și de responsabilitate și din păcate inspectorul școlar general de București, prin acea declarație „a fost  simplă joacă”… nu, atunci când se aruncă un elev de la fereastra etajului 1 nu este o joacă obișnuită, e nevoie de responsabilitate. (…) Un astfel de gest nu poate fi catalogat drept o joacă obișnuită, lucrurile trebuie tratate cu responsabilitate și cu empatie, îmi pare rău că un coleg a făcut această declarație, măsurile au fost corelate în raport cu gravitatea declarației, în opinia mea”, a declarat Sorin Cîmpeanu, vineri, la Digi 24.

 

În urmă cu două zile, un copil de clasa a VI-a de la şcoala gimnazială George Bacovia din Bucureşti, sectorul 4, s-a aruncat pe geam. Știrea a apărut inițial la Observator, care a scris că elevul ar fi fost supus umilințelor colegilor, fiind victimă a bullying-ului. Articolul citează colegi de-ai elevului care ar fi spus: „Când el a vrut să se arunce, colegii îl încurajau să sară, în loc să îl tragă sau ceva. Ziceau că nu ai curaj, sari, sari! L-au bătut colegii, îl jigneau, îl umileau”.

 

„Se hârjoneau cu niște pernuțe de scaun”

Edupedu.ro a contactat conducerea școlii „George Bacovia” din București, iar directoarea Dorina Constantin ne-a declarat că elevul nu ar fi fost victimă a bullying-ului și că atât conducerea școlii cât și mama elevului sunt surprinși de gestul copilului pe care îl descrie ca fiind doar introvertit.

 

„A sărit propria voință, deci a fost un act voit, nu se știe motivul pentru că el nu mi-a declarat decât că era supărat, asta întâmplându-se după impact. Am apelat la serviciul de urgență 112 și încercăm să aflăm contextul în care s-au întâmplat toate lucrurile astea, dar nu știu dacă este cazul să vorbim de un fenomen de bullying”, a declarat directoarea școlii pentru Edupedu.ro.

 

„Ei se hârjoneau cu niște pernuțe de scaun conform spuselor personalului de îngrijire”, a explicat directoarea ce s-a întâmplat înainte de momentul în care elevul a sărit de pe geamul clasei aflată la etajul 1 al școlii. „El este o fire mai introvertită, mai puțin comunicativ, dar nu a prezentat până acum manifestări de genul acesta”, a mai spus Dorina Constantin.

 

În prezent, copilul este internat la spitalul „Marie Curie” și nu are traume severe. Poliția a demarat o anchetă în acest caz.

 

Sursa

Edited by FROG ZEW
Ora inchidere topic.
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.