Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Lege promulgată: Cei afectați de epidemii vor putea primi ajutoare de urgență de la autoritățile locale și de la Guvern


.Aku
 Share

Recommended Posts

Autoritățile locale și Guvernul vor putea dispune acordarea, în anumite situații, a unor ajutoare de urgență, în bani sau în natură, inclusiv celor care au fost afectați de epidemii, conform unui proiect de lege promulgat azi de președintele României. Până acum, autoritățile nu puteau da ajutoare de urgență celor afectați de epidemii.

Potrivit proiectului de lege, care mai trebuie doar oficializat pentru a se aplica, autoritățile locale vor putea acorda acorda ajutoare de urgenţă, în bani sau în natură, celor care se află în situaţii de necesitate cauzate de epidemii. În plus, autoritățile locale vor putea acorda aceste ajutoare de urgență inclusiv în caz de deces, în ţară sau în străinătate.

Acordarea ajutoarelor de urgenţă va avea la bază, potrivit proiectului de lege, “cererea şi declaraţia pe propria răspundere a unui membru de familie sau a persoanei singure, precum şi ancheta socială prin care se certifică existenţa situaţiilor de necesitate ori, după caz, a situaţiilor deosebite în care se află familiile sau persoanele singure”.

Ajutoarele se vor stabili prin hotărâre a consiliului local, ce va cuprinde şi procedura sau condiţiile de acordare a ajutoarelor de urgenţă, iar fondurile necesare pentru plata lor vor fi suportate din bugetul local.

În cazul decesului cuiva dintr-o familie care deja beneficiază de ajutor social, primarii vor putea dispune acordarea unui ajutor reprezentând o parte din cheltuielile cu înmormântarea. Acesta se va acorda, conform prevederilor proiectului, "unei singure persoane, care poate fi soţul supravieţuitor, copilul, părintele, tutorele, curatorul, moştenitorul în condiţiile dreptului comun sau, în lipsa acestuia, persoana care dovedeşte că a suportat cheltuielile cu înmormântarea".

Totodată, proiectul de lege prevede că inclusiv Guvernul va putea da ajutoare de urgență celor afectați de epidemii. Practic, ajutorul de la Guvern și ajutorul de la autoritățile locale vor putea fi cumulate.

Până acum, deși atât autoritățile centrale, cât și cele locale puteau da ajutoare de urgență, cei afectați de epidemii nu se numărau printre potențialii beneficiari.

 

Sursa: avocatnet.ro

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.