Jump to content

Microsoft pregătește noi dispozitive Surface! Gigantul a brevetat o cameră selfie ascunsă sub ecran cu patru senzori, așezați sub propriul logo


z1ppo
 Share

Recommended Posts

60bf70f7e5221.jpg

 

Se pare că Microsoft lucrează la noi terminale sub seria Surface. Au apărut în urmă cu câteva săptămâni zvonuri despre un eventual Surface Duo 2 5G, succesorul celui mai nou telefon lansat de către companie, însă încă nu știm cum va arăta. Totuși, publicația LetsGoDigital a descoperit că Microsoft a înregistrat recent un nou brevet, iar acesta descrie o cameră selfie inedită. Avem detalii mai jos.

 

Potrivit publicației, gigantul american căuta în luna octombrie un inginer care să se ocupă de sistemul de camere pentru dispozitivele Android, având un post vacant. Compania ar plănui deci să îmbunătățească camerele aflate pe dispozitivele sale cu Android. Probabil știți deja că Microsoft Surface Duo este un dispozitiv pliabil cu o singură cameră care este folosită atât la captura selfie, cât și la captura normală. Acest lucru ar urma să se schimbe totuși. 

 

Microsoft

 

Tot în luna octombrie a anului 2020, compania a înregistrat un brevet în cadrul World Intellectual Property Office (WIPO), numit “Logo Camera pentru un dispozitiv Surface”. Conceptul este nou, întrucât camera frontală ar include patru senzori așezați sub logo-ul Microsoft, iar fiecare senzor are propriul filtru de culoare (roșu, verde, galben și albastru). 

 

Prin urmare, chiar dacă camera selfie este plasată sub ecran, acea porțiune va fi ocupată de logo-ul companiei atunci când camera nu este folosită. Totodată, acest sistem de camere ar permite companiei să reducă și din muchiile superioare ale dispozitivelor. Camera va fi capabilă să ofere fotografii de înaltă rezoluție și densitate mare a pixelilor, fiecare senzor fiind optimizat pentru o singură culoare. 

 

Patentul nu dezvăluie totuși pe ce fel de dispozitiv va fi integrat un astfel de sistem de camere. În prezent Microsoft deține în portofoliu un smartphone, cât și PC-uri, tablete Android și laptopuri 2-in-1. Brevetul ne prezintă totuși cum ar putea arăta în viitor dispozitivele companiei.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.