Jump to content

Ministrul Educației, despre subiectele la Evaluarea Națională: „Materia a fost adaptată” VIDEO


FROG ZEW
 Share

Recommended Posts

Potrivit ministrului, nu este exclus ca în acest an școlar, elevii de gimanziu și de liceu să nu mai dea tezele semestriale.

 

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți seară, la Digi24, că subiectele la Evaluarea Națională din acest an vor fi adaptate la nivelul elevilor, având în vedere că materia nu a putut fi parcursă în totalitate din cauza pandemiei.

 

„Subiectele vor fi adaptate la specificul acestui an școlar total atipic. Vor fi la fel cum au fost testele de antenament, cunoscute deja, vor fi conform unei tematici care a fost anunțată în urmă cu trei luni. Gradul de dificultate nu va fi nici mai mare, nici mai mic, dar materia a fost adaptată. Spre deosebire de anul trecut, nu au fost scoase porțiuni compacte din materie, ci colectivele de profesori la disciplinele de examen au făcut efortul de a extrage acele noțiuni pe care le-au considerat mai puțin relevante”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi24.

 

El a mai precizat că examenele vor avea loc cu respectarea regulilor sanitare în vigoare pentru spațiile închise.

Elevii de clasa a VIII-a se pot înscrie până pe 11 iunie pentru a susţine Evaluarea Naţională, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Examenul începe pe 22 iunie, cu proba la Limba și Literatura Română.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.