Jump to content

Obama se opune corectitudinii politice: "E un real pericol să condamni oamenii în permanenţă"


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

Review: Barack Obama's presidential memoir "A Promised Land" - Los Angeles  Times

 

 

 

Într-un interviu difuzat pe CNN, fostul preşedinte al Statelor Unite Barack Obama s-a referit, între altele, și la „cancel culture”, o practică apărută dincolo de Ocean care constă în denunţarea publică a comportamentelor sau acţiunilor percepute ca problematice, relatează ziarul La Libre Belgique, citat de Rador.

 

„Cancel culture” este în plină expansiune în universităţile americane şi acest fenomen nu se produce fără a provoca diverse controverse. Unii acuză generaţia „woke”, tineri cu spirit militant, că sufocă libertatea de opinie şi de exprimare.

 

Barack Obama s-a pronunţat în legătură cu această nouă mişcare, referindu-se la derivele acesteia. „E un real pericol să condamni oamenii în permanenţă”, explică el, luându-le ca exemplu pe propriile sale fiice, Malia şi Sasha, ele însele universitare. „Ele îşi dau seama că asta merge prea departe”.

 

După părerea lui, „nu poţi cere oamenilor să fie politic corecţi în orice împrejurare”.

 

În trecut, Obama şi-a împărtăşit temerile în legătură cu această viziune maniheistă promovată de „cancel culture”. La un summit la Chicago, el subliniase că „lumea este complexă şi ambiguă” şi îi denunţase pe cei care „postează pe Twitter sau lansează un hashtag pentru a denunţa folosirea unui verb nepotrivit într-o frază, apoi se aşază la loc şi se simt mândri de ei”.

 

 

SURSĂ: HotNews.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.