Jump to content

Unicul Bugatti EB 110 Sport Competizione s-a întors pe circuitul pe care a concurat ultima dată, în urmă cu 25 de ani


TLG YuukiKING
 Share

Recommended Posts

Unicul Bugatti EB 110 Sport Competizione s-a întors pe circuitul pe care a concurat ultima dată, în urmă cu 25 de ani - Poza 1

 

 

Bugatti a organizat o întâlnire specială între unicul EB 110 Sport Competizione și circuitul pe care a concurat ultima dată, în urmă cu 25 de ani.

Bugatti EB 110 a fost una dintre cele mai rapide mașini de pe șosea la începutul anilor '90. Modelul francez a debutat fix la 110 ani de la nașterea lui Ettore Bugatti și ulterior a fost disponibil și într-o versiune Super Sport cu 612 CP.

 

În martie 1995, Gildo Pallanca-Pastor (un om de afaceri monegasc) a stabilit un record de viteză pe gheață cu un EB 110 Super Sport. Cu câteva luni înainte, însă, le-a cerut celor de la Bugatti să-i construiască un EB 110 cu care să concureze în seria IMSA

 

În doar șase luni, producătorul din Molsheim a finalizat mașina pe care a denumit-o EB 110 Sport Competizione. Monegascul a participat în câteva curse din IMSA și BPR Global GT, dar la finalul anului 1995, mașina a fost confiscată de autorități, după ce Bugatti și-a cerut falimentul.

 

Pallanca-Pastor a recuperat unicul EB 110 Sport Competizione și a participat la Daytona în 1996. Visul său era să concureze în legendara cursă de 24 de ore de la Le Mans, dar cu o săptămână înainte de cursă, a avut un accident pe circuitul Dijon-Prenois.

 

 

 

541364l-1000x0-w-7b79928c.jpg

 

 

Mașina nu a putut fi reparată la timp din cauza lipsei de piese de schimb.

Între timp, i-a fost redată strălucirea, iar acum s-a întors pe circuitul pe care a concurat ultima dată. După 25 de ani.

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.