Jump to content

Sute de mașini stau cu orele la vamă să intre în Grecia. Care este, de fapt, motivul?


TLG YuukiKING
 Share

Recommended Posts

Vama-Grecia-Shutterstock-2.jpg

 

 

 

S-au format cozi uriașe, care se întind pe zeci de kilometri, la vama Kulata-Promachonas, dintre Bulgaria și Grecia. După un drum lung, turiștii români au de așteptat ore bune pentru a-și începe sejurul pe pământ elen. “E bătaie de joc ce se întâmplă!”, scriu șoferii furioși pe un forum dedicat vacanțelor în Grecia.

 

Autoritățile elene susțin că nu au nicio vină. În schimb, de vină pentru întârzierile semnificative ar fi chiar turiștii români. Dan Adrian Drăgan, reprezentantul Forum Grecia, a explicat pentru Digi24 motivul aglomerației de la vamă. “Oamenii nu se informează înainte de a pleca la drum cu privire la formalitățile pe care trebuie să le urmeze pentru a trece frontiera.”

 

De ce s-au format cozi în vamă la intrarea în Grecia?

 

Fiecare mașină petrece minute bune la ghișeu. Acest lucru se întâmplă pentru că turiștii vin nepregătiți. Mulți dintre ei completează formularul online PLF (Passenger Location Form), necesar pentru intrarea în Grecia atunci când ajung la ghișeu.

 

Reprezentanții Ambasadei României la Atena au aflat de procedura greoaie cu care se confruntă românii și fac eforturi pentru a simplifica trecerea prin vama Kulata.

Cei care merg în vacanță în Grecia trebuie să știe că pot trece frontiera dacă au la ei o adeverință de vaccinare, un test negativ sau dovada că au făcut boala. Autoritățile elene solicită și completarea unui formular online pentru fiecare persoană care intră în Grecia, inclusiv copii. Acesta poate fi completat cu până la 24 de ore înainte de a ajunge la vamă. Formularul PLF reprezintă un document de călătorie care ajută autoritățile elene să țină o evidență clară a turiștilor.

Pentru a evita aglomerația de la vamă, turiștii sunt sfătuiți să aleagă alte zile decât sâmbătă pentru a-și începe vacanțele.

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.