Jump to content

Metoda ”Accidentul”: O femeie de 82 de ani a înmânat unui bărbat aproximativ 130.000 de euro


TheVirus
 Share

Recommended Posts

Metoda ”Accidentul”: O femeie de 82 de ani a înmânat unui bărbat aproximativ 130.000 de euro

 

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul de Investigații Criminale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

 

Din cercetări a reieșit că o femeie, în vârstă de 82 de ani, din municipiul Brașov, ar fi fost indusă în eroare, prin prezentarea ca adevărată a împrejurării mincinoase că fiul său ar fi provocat un accident rutier grav, în urma căruia a rezultat o victimă, ce necesită intervenții chirurgicale urgente în străinătate, pentru care este necesară plata unei sume de bani.

Metoda ”Accidentul”: Prejudiciul a fost de aproximativ 130.000 de euro

Persoana vătămată, fiind menținută în stare de eroare cu privire la aceste aspecte, ar fi înmânat unui bărbat, aproximativ 130.000 de euro.

 

În continuarea activităților operative desfășurate, polițiștii au identificat persoanele bănuite ca fiind 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 27 de ani și 33 de ani, din județul Constanța.

 

Astfel, la data de 14 iunie 2021, polițiștii din Brașov, în colaborare cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, au pus în executare 4 mandate de percheziție domiciliară, fiind depistate persoanele în cauză.

 

Suspecții ar fi achiziționat o mașină din banii proveniți din săvârșirea infracțiunilor

De asemenea, în vederea continuării cercetărilor, au fost ridicate sume de bani și bunuri, precum și un autoturism, despre care există bănuiala că ar fi fost achiziționat cu bani proveniți din săvârșirea infracțiunilor. Totodată, polițiștii din Brașov au pus în executare 4 mandate de aducere, cele patru persoane fiind conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, în vederea audierii și dispunerii măsurilor legale.

 

În baza probatoriului administrat în cauză, cei patru bărbați au fost reținuți, pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov. Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția Operațiuni Speciale și Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor.

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.