Jump to content

Primul zbor între două orașe al unei mașini zburătoare. Se transformă în avion în mai puțin de 3 minute


MaxXXL99
 Share

Recommended Posts

546287l-1000x0-w-82c8d141.jpg

 

 

 

 

 

Zborul a fost dintotdeauna unul dintre visurile omenirii. Klein Vision este una dintre acele companii care vor să facă zborul accesibil pentru oricine, prin lansarea pe piața a unei mașini zburătoare. Numele său este AirCar.

Mașina care se transformă în avion (și invers) în mai puțin de 3 minute, tocmai a îndeplinit cu succes primul său zbor între două orașe. AirCar a decolat de pe aeroportul Nitra (Slovacia) și 35 de minute mai târziu a aterizat în capitala Bratislava.

La volan/manșă s-a aflat chiar inventatorul ei, profesorul Stefan Klein, care a fost asistat de co-fondatorul Klein Vision, Anton Zajac

Compania a construit până acum două prototipuri. Primul este echipat cu un motor furnizat de BMW, care dezvoltă 160 CP, și o parașută balistică. Până acum are mai mult de 40 de ore de zbor de test, sub atenta supraveghere a Autorității Aeronautice Civile.

A ajuns la o altitudine de 2.500 de metri și a atins o viteză maximă de croazieră de 190 km/h.

 

 

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.