Jump to content

Advent Calendar a început, detalii aici

Recrutăm designeri audio și video. Puteți aplica aici

 

Sign in to follow this  
Alucard ToV

Cum vor autoritățile să atragă turiști români, dar și străini în Oltenia: Trebuie să avem mai mult curaj

Recommended Posts

Posted (edited)

coloana infinitului wikipedia

 

Din dorinţa de a aduce Oltenia în atenţia turiştilor, autorităţile din regiune şi oamenii care au afaceri în domeniu şi-au dat mâna şi colaborează.

 

Vor să promoveze zona, atât în ţară, cât şi peste hotare, pentru ca obiectivele de acolo, deloc puţine, să devină mai cunoscute şi să atragă oaspeţi.

 

Operele lui Constantin Brancusi din Targu Jiu sunt poate unele dintre cele mai cunoscute obiective din Oltenia. Însă regiunea ascunde nenumarate minunății.

 

De la mănăstiri, până la zone de munte de o frumusețe ireală ori Cazanele Dunării, unde veți da peste statuia lui Decebal. Turistii care ajung acolo, nu foarte mulți, sunt impresionați.

 

“Ar trebui puțin mai mult promovată, pentru a-și putea arata frumusețile și natura, și energia pozitivă cu care te poți încarca în zona respectivă”, a spus un turist.

 

“Zona e foarte frumoasă și m-a impresionat, mergem mai departe să vedem și Transalpina”, a adăugat o femeie.

 

Din dorința de a atrage oaspeți, unitățile de cazare s-au înmulțit. De pildă, în Gorj, în ultimii cinci ani, numărul acestora a crescut cu 44%. Și în Mehedinți, lângă faimosul Pod al lui Dumnezeu, s-au ridicat pensiuni una după altă.

 

Georgică Pătraşcu, primar comuna Ponoarele: ”În Ponoare, ne apropiem de 100 de locuri de cazare și continuu se ridică noi pensiuni și agropensiuni. Descoperă zona, frumusețile naturii din comună, tradițiile, portul, cât și rețeaua gastronomică a localității”.

 

Pentru că zona să câștige teren la capitolul turism, autoritățile locale și cei din domeniul ospitalității și-au unit forțele.

 

Valentin Mitrică, președinte Cluster Bio Oltenia: “Nu suntem Constanța, nu suntem Brașov, dar suntem Oltenia și avem o identitate și vrem s-o promovăm la nivel național și internațional. E o cale de a ne dezvoltă ca regiune”.

 

Iulian Popescu, consilier al prim-ministrului: “Trebuie să avem mai mult curaj, să facem evenimente mai mari, care să fie de interes național sau european”.

 

În plus, autoritățile de la noi vor să colaboreze cu Serbia și Bulgaria, țări aflate pe malurile Dunării.

 

Sursa

Edited by low Alucard

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.