Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Intel a șters toate câștigurile din cota de piață ale procesorelor AMD realizate anul acesta


Recommended Posts

S4vJ7WXTCQNMsa797jbhXg-970-80.jpg

 

 

Aproape trei din patru procesoare din Steam Hardware Survey sunt cipuri Intel.

 

De la începutul anului, AMD a eliminat cota de piață a companiei Intel în rândul jucătorilor de pe Steam, dar toate acestea s-au anulat într-o singură lună. Privind la ultimele numere, Intel a câștigat din nou toată cota pe care a pierdut-o anul acesta și apoi o parte.

 

Nu vorbesc despre schimbări lunare uriașe - doar câteva puncte procentuale - dar este o tendință interesantă care reflectă probabil indisponibilitatea pe termen scurt a celor mai bune procesoare AMD pentru jocuri bazate pe Zen 3 (seria Ryzen 5000). Chiar și acum, Ryzen 9 5950X și Ryzen 9 5900X sunt ambele epuizate în locuri precum Amazon și Newegg, cu excepția listărilor de către vânzătorii de pe piață care au crescut prețurile.

 

tqo4zZJaCuMDEQuZmba68J-970-80.jpg

 

 

Desigur, sondajul hardware al Steam nu este complet științific, dar este cel mai bun instantaneu pe care îl avem despre tendințele hardware pentru jocuri pe PC. Și ceea ce vedem pentru luna iunie este că Intel ia o cotă de utilizare de 1,72% de la AMD, pentru a ajunge la 71,58%. Acesta este un swing de 3,44% (Intel a câștigat 1,72%, iar AMD a pierdut 1,72%).

 

Deși nu este prezentată, cota Intel în ianuarie a acestui an a fost de 66,51%, comparativ cu 33,49% pentru AMD. Astfel, în prima jumătate a anului, Intel a reușit să-și crească cota dominantă cu încă 5%, în detrimentul AMD. Aceasta este o fluctuație deloc neglijabilă de 10% în procentul de CPU în rândul jucătorilor de pe Steam.

 

Sunt puțin surprins de acest lucru, dată fiind reacția pozitivă meritată a Zen 3. Chiar dacă primele două SKU-uri au fost greu de obținut, Ryzen 7 5800X și Ryzen 5 5600X mai accesibile au fost mai ușor de găsit (plus un câteva SKU-uri OEM, Ryzen 9 5900 și Ryzen 7 5800).

 

Sondajul hardware al Steam nu oferă „de ce” și „cum”, ci doar „ce” atunci când vine vorba de urmărirea tendințelor hardware. Dar trebuie să cred că alunecarea AMD și reapariția Intel sunt o combinație de lipsă de siliciu și prețuri reduse la procesoarele Core.

 

Luați de exemplu Core i7-10700K (Comet Lake). Se vândea cu 380 de dolari la începutul anului și acum este marcat la 320 de dolari pe Amazon . Și uitându-ne la istoricul de urmărire a prețurilor pe CamelCamelCamel , a scăzut pe scurt până la 260 USD luna trecută. Acesta este doar unul dintre numeroasele exemple - este ca și cum AMD și Intel au schimbat brusc personalități, acesta din urmă fiind acum cel cu propunerea bang-for-buck.

 

Deficitul GPU ar putea avea și un impact. A fost o perioadă dificilă să încercăm să construim un computer complet nou de la început, mai ales pentru că nu au existat suficiente plăci grafice pentru a circula. Și pentru o perioadă scurtă de timp, inventarele surselor de alimentare de ultimă generație au fost, de asemenea, nepotrivite.

 

Vorbind de plăci grafice, GeForce GTX 1060 rămâne constant ca cel mai utilizat GPU de pe Steam - reprezintă aproximativ unul din 10 GPU-uri. Acesta este urmat de GeForce GTX 1050 Ti. Primele 12 locuri aparțin tuturor Nvidia, cu clasamentul Radeon RX 580 al AMD pe locul 13, urmat de GeForce RTX 3070, singura parte Ampere cu o cotă mai mare de 1%.

 

Există semne că lipsa GPU se diminuează din ce în ce mai puțin. Dacă acest lucru continuă, va fi interesant să vedem cum evoluează lucrurile până la sfârșitul anului, deși anul viitor va fi și mai interesant, Intel intrând în discreția GPU discretă.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.