Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Europol: ”Autospeciale de Poliţie noi, cu airbag-uri nefuncţionale“


TLG YuukiKING
 Share

Recommended Posts

Europol: ”Autospeciale de Poliţie noi, cu airbag-uri nefuncţionale“

 

Pagina de Facebook Sindicatul Europol a prezentat o situație neobișnuită. Mai exact, mai multe accidente de circulaţie în care au fost implicate autospecialele Poliţiei. După impact, deşi autospecialele au fost grav afectate, airbag-urile nu s-au deschis.

Vicepreşedintele Sindicatul Europol, Ioan Cănărău, a scris pe contul de Facebook al sindicatului că unele maşini din dotarea Poliţiei Române nu oferă protecţie şi a prezentat două exemple concrete în acest sens.

 

El a arătat că una dintre autospecialele de poliţie aflată în misiune a fost făcută aproape evantai în urmă cu o săptămână.

O şoferiţă nu s-a asigurat când a virat la stânga pe un drum judeţean din zona localităţii Vadul Moldovei, judeţul Suceava, şi a intrat în coliziune cu o autospecială care transporta mai multe persoane reţinute către Inspectoratul Judeţean de Poliţie Suceava.

 

Elementele de siguranță standard au dat rateuri

 

”Am tot prezentat situații în care polițiștii, nu numai că nu beneficiază de protecție suplimentară pentru autoturismele de serviciu, însă și elementele de siguranță standard existente dau rateuri.

”După ce am prezentat situația de la IPJ Neamț, unde un Duster a fost implicat într-o coliziune puternică și nu i s-au deschis airbag-urile, de data aceasta vorbim despre două autoturisme din cadrul IPJ Mureș, un Duster și un Logan, care s-au aflat în aceeași situație. Dusterul din imagine are puțin peste 2.000 km la bord.

 

Cu toate că impactul a fost puternic, airbag-urile celor două mașini nu s-au declanșat. Astfel, polițiștii au fost expuși astfel riscului de vătămare. ”Am cerut în acest sens explicații conducerii Poliției Române, apreciind că este necesar să fie sesizat producătorul și să fie efectuate verificări suplimentare pe zona de siguranță a acestor autoturisme”, se arată în postarea de Facebook.

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.