Jump to content

Diesel versus electric. Un Audi Q7 se ia întrecere cu un e-tron Sportback


TLG YuukiKING
 Share

Recommended Posts

Diesel-versus-electric-1.jpg

 

În 2008, când Audi a lansat Q7 cu motor V12 TDI de 6.0 litri, mașina era o nebunie. Avea 500 de cai putere și un cuplu de 1.000 Nm. Transmisia automată și sistemul de tracțiune integrală completau pachetul de 2.635 de kilograme. În ciuda masei mari, Q7 V12 TDI accelera de la 0 la 100 km/h în 5,5 secunde, iar viteza sa era limitată electronic la 250 km/h.

 

Audi e-tron 55 quattro, prezentat oficial în 2018, deci un deceniu mai târziu, are, propulsie electrică, 408 cai putere și un cuplu de 664 Nm. 2.445 de kilograme cântărește modelul cu emisii zero, care sprintează de la 0 la 100 km/h în 6,6 secunde. Vitezometrul se oprește la 200 km/h.

Înainte de start, cel aflat la volanul SUV-ului cu motor V12 calcă accelerația, iar coloana sonoră este impresionantă. La bordul lui e-tron Sportback, Mat Watson face același lucru, dar este liniște deplină.

Acest drag race inedit a fost pus la cale de Mat Watson de la CarWow.

 

Diesel versus electric – Momentul adevărului

 

Q7 pornește ca o rachetă la prima încercare, iar e-tron nu pare să aibă vreo șansă se recupereze distanța apărută între cele două modele imediat după start. La a doua încercare, lucrurile stau exact invers. Cuplul disponibil încă de la început la mașina electrică își spune cuvântul. Cea de-a treia încercare este și cea decisivă. Din nou, e-tron iese învingător, deși pe hârtie nu părea să aibă vreo șansă.

 

Audi e-tron Sportback a parcurs sfertul de milă în 13,5 secunde. Q7 a avut nevoie de 14,1 secunde pentru a parcurge aceeași distanță.

La final, Mat Watson anunță că trebuie să ajungă la o stație de încărcare. Modelul diesel încă are rezervorul plin de carburant.

 

 

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.