Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Inspectoratul în Construcţii se reorganizează începând de vineri. Legea a fost oficializată


.Aku
 Share

Recommended Posts

O lege ce stabilește reorganizarea Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC), prin desființarea inspectoratelor regionale și transferul angajaților acestora, în limita posturilor disponibile, la inspectoratele naționale, a fost oficializată chiar azi. Legea care se aplică de vineri vizează atât reducerea costurilor aferente funcționării ISC, cât și eficientizarea activității instituției.

 

Personalul inspectoratelor regionale în construcţii se preia și se reîncadrează la inspectoratele judeţene în construcţii, respectiv al municipiului Bucuresti și în aparatul central al Inspectoratului de Stat în Construcţii (...), în limita numărului de posturi aprobat, în condițiile legii”, scrie, mai exact, în Legea 201/2021, publicată azi în Monitorul Oficial nr. 714 și care va intra în vigoare vineri.

Totodată, vor fi preluate de către inspectoratele judeţene și arhiva sau orice alte bunuri și lucrări înregistrate la inspectoratele regionale în construcţii. Pentru această operațiune, potrivit noii legi, inspectoratele judeţene au la dispoziție 30 de zile de la reîncadrarea personalului.

Reorganizarea activității ISC este necesară, potrivit expunerii de motive ce a însoțit legea în faza de proiect, deoarece actuala structură a autorității, cu cele două tipuri de inspectorate - regionale și județene -, implică dublarea sarcinilor salariaților şi costuri ridicate de funcționare.

De altfel, în luna februarie, Cseke Attila, ministrul dezvoltării, anunța, așa cum a fost citat de agerpres.ro, reorganizarea ISC, “prin desfiinţarea structurilor intermediare ale acestuia şi reducerea costurilor aferente”.

19 atribuţii ale inspectorilor şefi regionali se regăsesc şi în atribuţiile inspectorilor şefi judeţeni, iar 29 de atribuţii ale inspectoratelor şefilor de serviciu regionali se regăsesc şi la nivel judeţean ale aceloraşi posturi. Totodată, registraturile acestor niveluri deservesc acelaşi scop. Întreaga structură arată o dublare a sarcinilor şi o ineficienţă a costurilor. Din aceste considerente, este necesară o reformă instituţională privind eliminarea nivelului intermediar, şi păstrarea, pe lângă organismul central, a nivelului care este cel mai aproape de cetăţean, cel judeţean”, a declarat, spre începutul lunii februarie, Cseke Attila.

Activitatea ISC este reglementată de Ordonanța Guvernului nr. 63/2001, inspectoratul fiind, potrivit ordonanței, “organul tehnic specializat care exercită, potrivit legii, controlul de stat cu privire la respectarea disciplinei în urbanism şi a regimului de autorizare a construcţiilor, precum şi la aplicarea unitară a prevederilor legale în domeniul calităţii în construcţii”.

 

Sursa: avocatnet.ro

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.