Jump to content

Studiu șocant: Cei mai mulți șoferi nu cunosc componentele mașinii și nici martorii de bord


TLG YuukiKING
 Share

Recommended Posts

motor.jpg

 

 

Potrivit unui studiu desfășurat în Marea Britanie de Money.co.uk, aproape 60% dintre șoferii intervievați nu pot recunoaște nici măcar o componentă de sub capota mașinii. Pe cât de șocant pare, procentul bărbaților care habar nu au să deosebească bateria de filtrul de aer ajunge la 56%. Nu este o diferență foarte mare față de femei, care au astfel de probleme într-un procentaj de 62%.

 

Pe cât de banal pare, să știi care este bateria prezintă anumite avantaje, mai ales când mașina nu pornește. Ei bine, 17% dintre cei chestionați (18% din femei și 16% din bărbați) nu au știut să indice materia sub capota mașinii. Carcasa filtrului de aer este o enigmă pentru 15% din șoferi, în timp ce joja de ulei nu a fost atinsă vreodată de 14%.

Dacă vi se par că acestea sunt noțiuni prea tehnice pentru cei mai mulți, mai trebuie să vă spunem că 12% dintre șoferii chestionați nu știu unde se pune lichidul de parbriz, în timp ce 12% nu știu care este lichidul de răcire. Ne imaginăm câteva situații interesante care pot apărea în urma acestei confuzii.

 

Cei mai mulți șoferi nu cunosc componentele mașinii. Martorii de bord sunt o nebuloasă

 

Studiul mai arată care este nivelul cunoștințelor tehnice în funcție de vârsta participanților – bateria este o nebuloasă în special pentru șoferii foarte tineri, spre exemplu. În schimb, în cazul filtrului de aer, lichidului de parbriz și fluidul de răcire, procentul ignoranților este extrem de ridicat (peste o treime) în rândul celor aflați la vârsta a doua (45-54 de ani).

 

Nu doar componentele mașinii sunt o nebuloasă pentru șoferii britanici, ci și martorii de bord care semnalizează potențiale defecțiuni sau chiar funcționarea normală a unor componente. Peste 50% dintre cei intervievați nu au putut identifica martori de bord banali. Printre cele mai mari necunoscute se găsesc martorii care indică necesitatea de a apăsa pedala de frână la pornire, funcționarea bujiilor incandescente sau avertizorul bateriei.

 

Sursa

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.