Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Cât a costat accidentul în care Hamilton l-a băgat în spital pe Verstappen. 290 km/h a fost viteza impactului


sLoww ToV
 Share

Recommended Posts

Red Bull a scos la iveală costurile pagubelor din accidentul pe care l-a suferit Max Verstappen în Marele Premiu al Marii Britanii, când Lewis Hamilton l-a băgat în spital pe olandez.

 

verst

 

Accidentul provocat de Hamilton lui Verstappen a costat 1,518 milioane de euro

 

Directorul echipei, Christian Horner, continuă să-l critice pe Hamilton pentru manevra din primul tur, care l-a scos în decor pe Verstappen şi l-a făcut să se izbească de parapetul de protecţie. În momentul acroşajului, Verstappen avea o viteză de 290 de kilometri la oră.

 

"Accidentul ne costă aproximativ 1,8 milioane de dolari (n.r. 1,5 milioane de euro), iar un asemenea accident are implicaţii enorme în era acestor bugete", a spus Horner.

 

Verstappen (23 de ani) a ieşit singur din maşină după ce a fost "proiectat" de Hamilton în parapet, iar olandezul a fost dus la spital pentru investigaţii amănunţite. Pilotul de la Red Bull a fost analizat la tomograf şi supus unei rezonanţe magnetice pentru a se afla dacă a suferit leziuni interne.

 

Oficialii de la Red Bull îi critică pe cei de la Mercedes după ce Hamilton l-a băgat în spital pe Verstappen

 

Oficialul celor de la Red Bull i-a criticat şi pe rivalii de la Mercedes pentru că nu i-au spus lui Hamilton să-şi cenzureze bucuria victoriei la finalul cursei de la Silverstone.

 

"De asemenea, sunt dezamăgit şi de nivelul sărbătoririi, având în vedere accidentul tocmai produs. Cei de la Mercedes erau conştienţi de gravitatea accidentului, mai ales că Max a fost şi la spital şi a avut nevoie de investigaţii suplimentare.

 

Este inimaginabil cum poţi să nu-ţi informezi pilotul despre situaţie, ba mai mult, trebuie să-ţi protejezi pilotul şi să-i spui să nu se manifeste aşa, cu atât mai mult cu cât a şi fost penalizat pentru accident", a spus Horner.

 

Dacă motorul, al doilea din acest sezon pentru Verstappen, este declarat nereparabil, actualul lider al Campionatului Mondial al piloţilor nu mai are dreptul decât la un singur propulsor până la finele sezonului. El ar putea astfel primi o penalitate de zece locuri în cazul în care va schimba încă o dată motorul până la finele sezonului.

 

Cei de la Red Bull au tras o sperietură groaznică imediat după accidentul lui Verstappen

 

Ceea ce i-a speriat îngrozitor pe cei de la Red Bull a fost faptul că Max Verstappen nu le-a răspuns prin comunicarea radio imediat după impactul devastator, care l-a supus pe pilot la o traumă cu o forţă de 51G în momentul impactului, conform celor de la Red Bull.
 

"Nu a putut să ne răspundă. În acele momente uiţi de orice altceva în afară de siguranţa pilotului, o persoană care e ca într-o familie pentru noi. Asta îţi aminteşte de riscurile şi recompensele acestui sport.

 

Când a putut, în cele din urmă, să vorbească, uşurarea a fost enormă, iar apoi, când l-am văzut ajutat de medici să iasă din maşină, deşi era ameţit şi avea nevoie de sprijin, a fost un sentiment incredibil", a explicat Horner.

 

La Silverstone, după un start uluitor, în care Verstappen a plecat din pole position, britanicul Lewis Hamilton a încercat să treacă în frunte, dar l-a acroşat pe olandez în timpul unei manevre de depăşire, în virajul Copse, iar pilotul lui Red Bull a ajuns în barierele de securitate.

 

Chiar dacă a fost penalizat cu 10 secunde în urma ieșirii în decor a lui Max Verstappen, Hamilton a recuperat pe final și a câștigat cursa de la Silverstone, relansând astfel lupta pentru titlul mondial. Britanicul este acum la doar cinci puncte în urma rivalului său în clasamentul general.

 

Sursa: digisport.ro

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.