Jump to content

Cât va costa în România noul model electric BMW iX3


Bonnie.
 Share

Recommended Posts

Cât va costa în România noul model electric BMW iX3

 

 

Startul producției lui BMW iX3 va avea loc în luna septembrie, urmând ca livrările să aibă loc la finalul primului trimestru al anului viitor.

Prețul pentru România va fi de 54.700 Euro fără TVA și 65.039 Euro cu TVA inclus.

BMW iX3 complet electric este primul model care este echipat cu cea mai recentă tehnologie BMW eDrive de a cincea generație. Acesta cuprinde un motor electric dezvoltat intern de BMW Group, tehnologie de încărcare avansată şi o baterie de înaltă tensiune.

 

Motorul funcționează conform principiului unui motor sincron AC. Acționarea rotorului nu este indusă de magneții permanenți ficși, ci de o bobină alimentată electric.

Sistemul de propulsie generează o putere maximă de 210 kW/286 CP și un cuplu motor de 400 Nm. Noul BMW iX3 accelerează de la 0 la 100 km/h în 6,8 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 180 km/h.

BMW iX3 are o autonomie maximă de 460 km măsurată în ciclul WLTP

Bateria litiu-ion este alcătuită din 188 de celule prismatice, controlabile individual – fiecare cu propria carcasă din aluminiu -, care sunt grupate în 10 module.

 

Bateria este poziționată în podeaua automobilului ca o componentă integrantă a caroseriei. Autonomia calculată în regim WLTP este de până la 460 de kilometri).

FFC (Flexible Fast Charger / FFC) permite alimentarea cu energie electrică cu până la 11 kW şi poate fi conectat la o priză de uz casnic sau – folosind un adaptor (disponibil şi el) – o priză industrială (16A sau 32A) de mare putere printr-un cablu de încărcare de șase metri. Un panou (wallbox) BMW este disponibil ca opțiune pentru încărcarea la domiciliu pentru o putere maximă de încărcare de 11 kW.

 

Nivel ridicat de flexibilitate la stații de încărcare de diferite tipuri

Unitatea de încărcare combinată (Combined Charging Unit / CCU) a noului BMW iX3 permite un nivel ridicat de flexibilitate la utilizarea staţiilor de încărcare de diferite tipuri. Atunci când se utilizează terminale de curent alternativ (AC), CCU permite încărcarea monofazată cu până la 7,4 kW şi încărcarea trifazată cu până la 11 kW. Conectarea automobilului la o staţie de încărcare rapidă cu curent continuu (DC) îi o putere de încărcare de maximum 150 kW.

 

Pentru un automobil conectat la Wallbox, bateria de înaltă tensiune a noului BMW iX3 poate fi încărcată de la 0 la 100% în 7,5 ore. În acelaşi timp, o staţie de încărcare rapidă DC poate alimenta bateria de la 10 la 80% din capacitatea maximă în 32 de minute. O încărcare de 10 minute la una dintre aceste staţii oferă suficientă putere pentru a adăuga 100 de kilometri la autonomia în ciclul WLTP.

 

SURSA

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.