Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Vedere din spital – Poliția Română a lansat o campanie de conștientizare a riscului vitezei excesive


Bonnie.
 Share

Recommended Posts

Vedere din spital – Poliția Română a lansat o campanie de conștientizare a riscului vitezei excesive

 

 

 

Poliția Română a lansat o campanie de conștientizare a riscului vitezei excesive sub denumirea sugestivă de „Vedere din spital”. Nu știm dacă asta îi va determina pe șoferi să meargă cu viteză legală spre destinația de vacanță.

 

Potrivit Poliției Române, cele mai multe și mai grave accidente rutiere se produc vara, în perioada concediilor, atunci când oamenii ar trebui să aibă mintea mai odihnită. Un val catastrofic de accidente rutiere grave produse în ultima vreme din cauza vitezei i-a determinat pe cei de la Poliție să ia măsuri. Ca de obicei, acestea nu sunt cele așteptate, ci vorbim mai degrabă de una din zona idilică – o campanie de conștientizare.

 

„Nu de puține ori, (șoferii – n.r.) optează pentru cazări cu o vedere spectaculoasă la mare sau la munte, pentru a profita din plin de locația aleasă. Însă, ce nu realizează este că atunci când accelerează către destinație, riscă să privească o altă vedere: vederea din spital”, se arată în comunicatul polițiștilor. Noi am spune că riscă să nu mai privească nimic, dar nu putem argumenta că „vedere din spital” nu sună rău. În orice caz, nu așa de rău ca „vedere din cimitir”.

 

Campania „Vedere din spital” se desfășoară la nivel național, în perioada 10 august 2021 – 30 septembrie 2021. În cadrul acesteia, Poliția Rutieră va realiza acțiuni punctuale, astfel încât cetățenii să conștientizeze care sunt riscurile la care se expun atunci când nu păstrează distanța, nu adaptează viteza de deplasare la condițiile de drum și mai ales, nu respectă limita de viteză. Printre acțiuni se numără  distribuirea de flyere, difuzarea la nivel național a unui spot radio, postări pe rețele de socializare și plasări de anunțuri „false” pe site-uri de cazare.

 

Vedere din spital – Cum speră polițiștii să reducă numărul de accidente

Este vorba de oferte foarte bune care, după accesare, fac trimitere către site-ul www.vederedinspital.ro. Scopul celor din urmă este de a le comunica șoferilor mesajul campaniei chiar înainte să plece la drum, atunci când își caută cazare. Polițiștii își doresc ca șoferii să devină conștienți de faptul că, dacă accelerează spre vacanță, vederea spectaculoasă la mare sau la munte, către care se grăbesc, se va transforma în vederea din spital.

 

„Anual, viteza neadaptată la condițiile de drum este motivul pentru care se produc, în lunile de vară, îngrijorător de multe accidente rutiere grave. Prin această campanie, încercăm să facem conducătorii auto mai conștienți de riscul la care se expun dacă depășesc limita de viteză impusă, dacă ignoră regulile și dacă au atitudini agresive sau teribiliste în conducerea autovehiculului” spune șeful Poliției Rutiere, comisar-șef Grigore George.

 

Poliția Română se întrece în campanii susținute de diverse ONG-uri, fără a face însă nimic concret pentru a stopa carnagiul de pe șosele.

 

SURSA

 

Edited by Sir.Bonnie
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.