Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Proiect rectificare bugetară: deficitul se va majora cu 3,22 miliarde lei


Madalin
 Share

Recommended Posts

Vineri, 13 august 2021, Ministerul Finanțelor a lansat în dezbatere publică proiectul de Ordonanță a Guvernului cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2021.

”Rectificarea bugetară are la bază execuția bugetară. În funcție de execuția bugetară, vedem dacă este nevoie să modificăm ceva la alocarea resurselor în buget, pentru a menține deficitul bugetar la ținta de 7.16%. Acesta este singurul rol al rectificării bugetare”, a anunțat premierul Florin Cîțu pe Facebook, cu ceva timp în urmă.

 

Rectificarea este așteptată cu precădere de primăriile care au proiecte din Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), un program al cărui buget a fost epuizat încă de la începutul lunii mai.

 

Astfel, veniturile bugetului general consolidat ar urma să se majoreze, pe sold, cu suma de 15,5 miliarde lei, cheltuielile se majorează cu 18,7 miliarde lei, iar deficitul se majorează cu suma de 3,22 miliarde lei, potrivit proiectului.

 

Ministerul Finanțelor mai arată că veniturile bugetului de stat pe anul 2021 se vor majora pe sold cu suma de 6.414,3 milioane de lei.

 

:: Proiectul
:: Nota de fundamentare
:: Anexa 1
:: Anexa 2
:: Anexa 3
:: Anexa 4
:: Anexa 5
:: Anexa 6
:: Anexa 7
:: Anexa 8

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.