Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Oppo prezintă un nou senzor foto cu stabilizare pe 5 axe, cu lentilă şi senzor mobil + alte inovaţii foto


.Lenor
 Share

Recommended Posts

<b>Oppo prezintă un nou senzor foto cu stabilizare pe 5 axe, cu lentilă şi senzor mobil + alte inovaţii foto</b>Oppo a ţinut astăzi un eveniment legat de fotografie, optică şi progresele pe care le-a făcut în aceste domenii. Compania chineză a prezentat cei mai noi senzori foto şi tehnologii de stabilizare ce implică lentile şi senzori mobili

 

Oppo a ţinut astăzi un eveniment legat de fotografie, optică şi progresele pe care le-a făcut în aceste domenii. Compania chineză a prezentat cei mai noi senzori foto şi tehnologii de stabilizare ce implică lentile şi senzori mobili.

 

Senzor RGBW nou

 

Oppo e deja la a doua sau a treia generaţie de cameră selfie sub ecran şi a prezentat cea mai nouă versiune la început de lună. Acum a organizat un eveniment special şi pentru camerele din spatele telefoanelor sale. Compania pune accent pe R&D în laboratoarele proprii şi tehnologie foto proprie, pentru a nu se baza pe alte firme. Printre altele a prezentat un nou senzor RGBW, care va îmbunătăţi sensibilitatea la lumină, adăugând un extra sub pixel alb. 

 

oppo

 

Noul senzor va capta cu până la 60% mai multă lumină şi va reduce zgomotul cu până la 35%. Noii senzori oferă şi posibilitatea de a captura atât fotografii, cât şi video în mod Portrait şi le face mai expresive. Primele telefoane cu acest senzor RGBW vin în trimestrul 4 din 2021. 

 

Zoom

 

O altă noutate este un senzor de generaţie nouă pentru zoom, pentru camerele telephoto. El combină sticlă şi plastic, un sensor TMR (tunel magneto rezistenţă) şi un motoraş care aduce suport pentru zoom optic continuu la grade mai mari de mărire. Oppo afirmă că noul senzor de zoom va permite capturarea de fotografii landscape fără a fi nevoie de crop. Utilizatorii vor avea o tranziţie lină şi un zoom comparabil cu cel al camerelor profesionale.

 

OPPO

 

Rezultă aici un sistem de zoom continuu de la 85 la 200 mm distanțță focală, care nu va face salturi pe parcursul zoom-ului trecând prin zoom digital. E zoom continuu optic real şi uşurează tranziţiile. 

 

Oppo afirmă şi că a adăugat părţi mobile extra la senzorul camerei, iar ele cresc riscul de defecţiune, mai ales în cazul scăpării telefonului pe jos. Telefoanele cu zoom continuu de acest gen vin în trimestrul 1 din 2022.

 

Stabilizare optică pe 5 axe

 

O altă inovaţie este stabilizarea optică pe 5 axe, cu o tehnologie care mişcă atât lentila camerei, cât şi senzorul ISP. Am mai văzut senzori care se mişcă şi la iPhone 12 Pro Max, dar şi lentile mobile. Combinaţia lor totuşi e ceva complet nou. Oppo afirmă că o cameră de acest gen va putea compensa orice mişcare, oricât de intensă şi va oferi captură mai rapidă şi performanţă îmbunătăţită în condiţii low light, chiar şi fără trepied.

 

OPPO

 

Noua tehnologie permite un unghi de stabilizare maxim de plus/minus 3 grade, de 3 ori mai mult decât tehnologia OIS tradiţională. Oppo vine şi cu un algoritm proprietar care umblă la stabilizare, culori şi claritate. Poate compensa vibraţiile cu până la 65%. Acest senzor vine în trimestrul 1 din 2022. 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.