Jump to content

Apusul unei legende? La 42 de ani, Pacquiao a pierdut cu Ugas și se concentrează pe candidatura la președinția țării


.Lenor
 Share

Recommended Posts

pjimage (1)

 

Manny Pacquiao a fost învins de Yordenis Ugas în meciul care ar putea fi ultimul din cariera legendarului filipinez. Ajuns la 42 de ani și după doi ani și o lună în afara ringului, Pacquiao a luptat de la egal la egal cu mult mai înaltul cubanez, care și-a păstrat centura WBA Super la categoria semimijlocie după o victorie la puncte.

 

Manny Pacquiao a pierdut meciul cu Yordenis Ugas

 

Dacă până la 40 de ani filipinezul nu și-a arătat vârsta, de această dată totul a părut destul de evident, așa că aceasta ar putea fi ultima sa luptă dintr-o carieră cu adevărat fabuloasă și unică în istoria boxului.

 

A fost o decizia unanimă a celor 3 arbitri: 115-113, 116-112 și 116-112 în favoarea lui Ugas, care a boxat pe contre și s-a descurcat de minune având în vedere că a aflat de meci cu 11 zile înainte. Asta pentru că adversarul inițial al lui Pacquiao, Errol Spence, a suferit o desprindere de retină în timpul unui antrenament și a fost nevoit să se retragă "pe ultima sută".

 

Ugas (35 de ani) a avut un procentaj mai bun al loviturilor care și-au atins ținta, 101-88, potrivit CompuBox.

 

"A trebuit să fac ajustările necesare în doar câteva zile, Este în rgulă, dar acesta e boxul. Știu că mi-a fost greu în ring să mă adaptez la stilul său. Asta a fost o problemă pentru mine, pentru că nu am făcut ajustprile imediat și picioarele mele erau prea imobile. A fost greu să mă deplasez", a recunoscut Pacquiao.

 

5 milioane de dolari a fost bursa de meci garantată pentru Manny Pacquiao, plus cotă parte din pay-per-view, ceea ce ar duce suma totală la peste 30 de milioane. Ugas avea garantate puțin sub 2 milioane de dolari.

 

Manny Pacuiao ar putea candida la președinția țării sale, Filipine

 

Chiar și înainte de acest meci, însă mai ales acum, după ce a pierdut, se pare că Pacquiao se va concentra pe candidatura la prețedinția țării sale, Filipine, acolo unde este senator de câțiva ani.

 

În 2022 sunt alegerile, iar legenda boxului mondial îl va avea ca deversar pe actualul președinte, temutul Rodrigo Duterte, pe care Pacquiao l-a acuzat public de dispariția a 204 milioane de dolari, bani destinați ersoanelor sărace, afectate de pandemia de coronavirus.

 

Poporul filipinez îl venerează pe Pacqiao, care este cea mai mare presonalitate din istoria țării, așa că specialiștii susțin că ar putea obține o victorie destul de facilă pentru cea mai înaltă funcție în stat.

 

Pacquiao, omul-record din boxul mondial

 

După meciul cu Ugas, Pacquiao nu a vrut să ofere un răspuns dacă își continuă cariera, și a spus că vrea să fie lăsat să se odihnească și să se gândească bine. În plus, el a declarat că va oferi un răspuns peste o lună privind candidatura la președinție.

 

"Voi face anunțul final peste o lună. Știu că am în față o problemă mai dificilă decât boxul și vreau să ajut lumea. Chiar vreau să îi ajut", a spus Pacquiao.

 

Manny Pacquiao este omul-record din boxul mondial. Filipinezul de 42 de ani este singurul om care a deținut titluri mondiale la 8 categorii de greutate.

 

Pacquiao are 68 de victorii, dintre care 39 obținute înainte de limită, 8 înfrângeri și două remize.

 

De cealaltă parte, Yordenis Ugas are 27 de victorii, dintre care 12 obținute înainte de limită și 4 înfrângeri.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.