Jump to content

Sistemul de operare Windows 11 va fi disponibil din 5 octombrie. Aplicațiile de Android vor putea fi instalate abia peste câteva luni


Recommended Posts

Cum arată Windows 11, noul sistem de operare de la Microsoft care  înlocuiește Windows 10

 

La șase ani de la prezentarea Windows 10, Microsoft lansează noul sistem de operare Windows 11 care aduce o serie de noutăți, începând cu 5 octombrie. Compania spune că meniurile vor fi mai simple, ferestrele vor fi altfel organizate, vor putea fi instalate și aplicații de Android și vor fi și noutăți legate de gaming. Nu toate lucrurile vor fi disponibile încă de la lansare: partea cu aplicațiile de Android va fi testată lunile următoare și va fi probabil disponibilă publicului larg în 2022.

Microsoft spunea că Windows 10 rulează în prezent pe 1,3 miliarde de terminale și promite că Windows 11 va fi ”modern, curat, proaspăt și frumos”. Compania promite update-uri mai mici și mai rapide care vor rula în background și spune că userii vor putea să-și configureze diverse desktop-uri: pentru muncă, pentru acasă, pentru gaming.

O schimbare esențială este că butonul de Start se află acum în partea de jos - centru, și nu stânga - jos, însă poate fi mutat și există și ”dark mode”. Interfața are multe în comun cu cea de la proiectul Windows 10X, un sistem de operare pe care Microsoft îl gândise special pentru terminalele cu ecran dual, însă la care a renunțat.

Microsoft promitea că, odată cu Windows 11, va aduce pentru prima dată aplicații Android pe Windows. Astfel, utilizatorii vor putea să descopere aplicații Android în Microsoft Store și să le descarce prin Amazon Appstore – spre exemplu, vor putea să înregistreze și să posteze un videoclip de pe TikTok, sau să folosească Khan Academy Kids pentru învățare virtuală chiar de pe computer”.

Această nouă caracteristică nu va fi disponibilă în primele luni, ci probabil undeva în 2022, a anunțat compania. Anunțul a fost criticat de mai multe publica'ii care spun că Microsoft nu se ține de cuvânt și constată că nu este deloc ușor să aduci aplicații Android pe Windows.

 

”Microsoft își propune să continue cu integrarea aplicațiilor de Android în noul Windows și în Microsoft Store, prin intermediul colaborării cu Amazon și Intel, iar cei înscriși în programul de testare Windows Insider vor avea la dispoziție o variantă de preview în următoarele câteva luni”, spune compania.
 

Au fost discuții și neclarități despre caracteristicile minime ale sistemelor pe care Windows 11 va putea fi instalat, dar Microsoft a revenit cu precizări în care spunea că și cei cu PC-uri mai vechi pot pune Windows 11, dar nu vor benefica de o serie de update-uri.

 

Ce spune Microsoft despre upgrade-ul gratuit - ”un proces treptat și controlat”

”Actualizarea gratuită la Windows 11 va începe pe data de 5 octombrie, iar procesul va fi unul etapizat și controlat, cu accent pe calitate. Având în vedere experiența anterioară, de la lansarea Windows 10, Microsoft vrea să se asigure că le oferă utilizatorilor cea mai bună experiență posibilă, iar acest lucru presupune ca dispozitivele noi, eligibile, să primească actualizarea mai întâi.

Ulterior, actualizarea va fi implementată și pe dispozitivele de pe piață, pe baza modelelor de inteligență artificială care iau în considerare eligibilitatea echipamentelor hardware, valorile de fiabilitate, vechimea dispozitivelor respective și alți factori care influențează procesul de actualizare a sistemului de operare.

Compania se așteaptă ca până la jumătatea anului 2022 toate dispozitivele eligibile să poată face upgrade gratuit la Windows 11, iar utilizatorii care dețin un computer cu Windows 10 eligibil pentru actualizare, vor fi anunțați prin Windows Update atunci când își vor putea actualiza sistemul de operare.

De asemenea, aceștia pot verifica dacă Windows 11 este disponibil pentru dispozitivele pe care le folosesc, accesând Setări>Actualizare Windows și selectând opțiunea Verificare actualizări*.

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.