Jump to content

Samsung a prezentat oficial noul senzor Isocell HP1 de 200MP


Recommended Posts

Isocell HP1 GN5 200MP Samsung lansare

 

Samsung a stârnit o mulțime de reacții la începutul anului, odată cu lansarea senzorului foto de 108MP. Dar tehnologia este într-o continuă evoluție așa că producătorul a confirmat zvonurile care spuneau că vom primi un nou senzor de 200MP. Acesta se numește Isocell HP1, introduce o nouă tehnologie de pixel-binning și îmbunătățește calitatea fotografiilor în condiții de iluminare slabă.

Isocell HP1 este primul senzor cu rezoluție de 200MP și se laudă cu capacitatea de a folosi pixeli individuali cu o dimensiune de 0.64 microni în condiții de iluminare bună. Nu este nici de departe cea mai mare dimensiune a pixelilor pe care am văzut-o pe un telefon, însă Samsung compensează asta printr-un boost de performanță foto pe timpul serii sau în scenarii întunecate.

Producătorul și-a prezentat și noua tehnologie de pixel-binning numită ChameleonCell. Aceasta îi permite senzorului să grupeze patru sau 16 pixeli într-un singur pixel de dimensiune mult mai mare. În acest fel, senzorul Isocell HP1 este convertit într-unul de 50MP cu pixeli de 1.28 microni sau un senzor de 12.5MP cu pixeli de 2.56 microni.

Pe lângă noul model dedicat telefoanelor high-end, producătorul a mai prezentat și un senzor nou din familia GN. Acesta nu se concentrează atât de mult pe totalul de megapixeli, astfel Isocell GN5 oferă performanță auto-focus îmbunătățită prin folosirea de fotodiode. Samsung se laudă cu auto-focus aproape instantaneu pe noul senzor.

Momentan nu avem informații referitoare la datele de lansare sau telefoanele pe care vor fi montați noii senzori. Dacă zvonurile sunt adevărate, noul Samsung Galaxy S22 Ultra va fi modelul pe care va debuta Isocell HP1. Cât despre modelul GN5, nu se știe nimic mai mult decât informațiile oficiale din anunțul făcut de producător.

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.