Jump to content

Interviu #89 - Ailime - Ex RPG Admin 1 & NR Leader


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

BIS aka OldNab: Bună! Pentru început: cine este Ailime din spatele ecranului? Ce vârstă ai şi de unde eşti?

Ailime: Ceau BIS! Sunt o simplă fată de 17 ani. Locuiesc în Oradea de când mă ştiu.

 

BIS aka OldNab: La ce profil eşti, în ce clasă şi unde?

Ailime: Sunt la filologie-jurnalism, în clasa a XI-a, la Colegiul Naţional Onisifor Ghibu din Oradea.

 

BIS aka OldNab: La ce facultate ai de gând să mergi şi unde, în ţară sau în străinătate?

Ailime: Doresc să dau la Academia de Poliţie din Bucureşti. Vreau să rămân în ţară deoarece încă văd speranţă acolo unde alţii văd doar timp irosit. Mereu am vrut să fac ceva care contează.

 

BIS aka OldNab: Ce ţi-ai dori să profesezi pe viitor?

Ailime: M-aş vedea poliţistă, dar mi-ar plăcea să fac şi voluntariat pentru diferite cauze caritabile. Mi-am dezvoltat o latură empatică, sunt fericită când îi ajut pe cei din jur. Mi s-a mai spus că aş fi bună de psiholog, dar nu ştiu ce să zic :))

 

BIS aka OldNab: OK, hai să trecem, uşor-uşor, spre viaţa virtuală. Când şi cum te-ai alăturat acestei comunităţi?

Ailime: Ştiam de acest joc de mai bine de 5 ani, dar nu m-a atras neapărat. După ce am mai crescut şi am văzut cum merg lucrurile, mi-a explicat verişoara mea, Anne, conceptul jocului. Prin 2016 mi-am făcut primul cont, pe RPG4, dar intram foarte rar, spre deloc. Am dat în 2018 de RPG1 şi am rămas acolo deoarece mi-a plăcut mult.

 

BIS aka OldNab: La ce categorii ai obţinut gradul de moderator, când şi cât ai reuşit să le ţii?

Ailime: Am avut la Entertainment, Politics şi Video Games. Prin 2020 am reuşit să iau la Entertainment, o categorie pe care am adorat-o şi la care am renunţat cu greu. Pe celelalte le-am obţinut tot cam atunci. Le-am ţinut luni bune, cred că pe prima chiar un an. Mereu mi-a plăcut treaba pe forum.

 

BIS aka OldNab: Iar acum să ne îndreptăm atenţia către domeniul SA:MP-ului. Care a fost prima ta facţiune, cum te-ai alăturat şi cât timp ai petrecut acolo?

Ailime: Prima mea facţiune a fost NR. Acolo mi-am făcut mulţi prieteni, cu unii ţin legătura şi acum, cu alţii chiar m-am văzut şi am rămas în relaţii bune. În NR am stat până când m-am lăsat de joc, în jur de 3 ani, şi aproape 2 ca lider. E facţiunea mea de suflet, îmi place cu ce se ocupă, fiind şi la liceu în direcţia asta.

 

BIS aka OldNab: Ai fost promovată ca lider în cadrul facţiunii News Reporters acum aproape doi ani. Ce a stat în spatele longevităţii mandatului tău?

Ailime: Cum am spus şi mai sus, mi-a plăcut cu ce se ocupă. Această facţiune are un plus foarte mare pentru cei creativi. Faţă de restul facţiunilor, poţi implementa în regulament aproape orice vrei. Mereu am dat tot ce am avut mai bun, iar când mi-am dat seama că nu mai pot excela, am decis să nu fiu egoistă şi să nu ţin funcţia doar ca să fie a mea. Au fost nişte luni grele, dar frumoase. Consider că am crescut foarte mult în plan emoţional datorită fanilor mei, sau hateri cum aţi spune voi, deci chiar le mulţumesc. De asemenea, am dat de nişte oameni super faini (se ştiu ei) care m-au făcut să rămân cât mai mult.

 

BIS aka OldNab: Ce fel de lider ai fost? Permisiv, dur, corect, răzbunător?

Ailime: Tot ce am vrut a fost să fiu corectă, iar uneori trebuia să fiu dură, alteori mergea şi cu frumosul. Poate nu am reuşit de fiecare dată, dar eu asta aveam în gând. Au fost momente când m-am răzbunat deoarece ştiam cum să o fac cât mai bine, adică legal, ca să zic aşa. Nu îmi aduc aminte să fi făcut ceva contrar regulilor în timp ce îi voiam răul altuia. Pe parcurs m-am maturizat foarte mult şi am înţeles că nu a fost decizia bună, dar învăţ din greşeli.

 

BIS aka OldNab: În luna mai, anul trecut, ai devenit helper. Care a fost reacţia ta atunci când ai aflat?

Ailime: Ştiam că am beneficiu de la lider, am aşteptat mai mult de 6 luni, cum era normal, dar m-am bucurat. Scopul meu nu a fost să cresc în grade administrative ci să mă distrez.

 

BIS aka OldNab: Cât timp a durat până când ai fost promovată la gradul de admin şi cum ai reacţionat la aflarea veştii?

Ailime: Câteva luni, aproape un an. La promovarea ca admin chiar nu mă aşteptam, dar îţi dai seama că nu am sărit în sus de bucurie. Totuşi, cred că m-a făcut mai activă în joc.

 

BIS aka OldNab: Cum te-ai descurcat cu timpul atunci când erai şi lider, şi helper/admin? Ţi-ai rugat subliderii să preia din atribuţii sau ai reuşit să-ţi continui treaba ca înainte?

Ailime: M-am descurcat foarte bine, cred eu. Niciodată nu am făcut eu toată treaba de care se putea ocupa şi un rank 4+, aveam şi alte lucruri de făcut, nu doar să stau pe SA:MP. Deci da, mi-am rugat subliderii şi rankurile 4-5 să mă ajute în verificarea evidenţelor ş.a.m.d.

 

BIS aka OldNab: Dacă ar fi să ne spui care a fost cel mai bun sublider al tău, care ar fi acela?

Ailime: Nu pot alege deoarece aproape toţi mi-au fost de folos, fiecare m-a ajutat la vremea lui. Pot spune că m-am ataşat de prietenul meu, Aku. Niciodată nu m-a refuzat şi am găsit în el o latură de-a mea.

 

BIS aka OldNab: Cum te-ai înţeles cu superiorii tăi de-a lungul timpului? Ai vreun membru sau fost membru din Staff cu care te-ai înţeles deosebit de bine?

Ailime: La început mă înţelegeam doar cu uSp, care m-a ajutat nu mult, ci enorm. Pe parcursul lunilor am văzut că mai sunt şi alţi admini de treabă, care îşi merită funcţiile şi care mi-au înţeles punctul de vedere. Pe scurt, nu prea am avut avut probleme cu superiorii.

 

BIS aka OldNab: Care funcţii ţi-au oferit mai multă satisfacţie, cele obţinute pe forum sau cele obţinute pe RPG1?

Ailime: Toate mi-au adus o oarecare satisfacţie, în special liderul. Când nu mi-au mai adus nimic bun, am renunţat la ele.

 

BIS aka OldNab: Ai decis recent să te retragi din toate funcţiile pe care le deţineai, atât pe forum, cât şi pe RPG1. Care au fost motivele din spatele acestei decizii?

Ailime: Vreau să mă concentrez pe şcoală, să mă pregătesc pentru admitere şi să mă implic în cât mai multe activităţi şcolare şi extraşcolare.

 

BIS aka OldNab: Vei mai continua să activezi în cadrul comunităţii sau este definitivă retragerea?

Ailime: O să mai intru uneori, dar retragerea e definitivă.

 

BIS aka OldNab: Crezi că ar fi o idee bună ca B-Zone să deschidă un server de GTA V? Ai reveni pe comunitate pentru a juca pe acel server?

Ailime: Probabil că ar fi, dar răspunsul meu la a doua întrebare este "nu".

 

BIS aka OldNab: Iar acum să trecem la câteva întrebări din partea publicului, mai precis din partea lui Xynergy. Cum crezi că ai influenţat facţiunea News Reporters?

Ailime: Cred că i-am adus o îmbunătăţire prin noutăţile mele: idei, sisteme, concursuri, emisiuni, explicaţii etc. Consider că prin dedicarea mea am transformat mulţi jucători în membri devotaţi.

 

BIS aka OldNab: De-a lungul perioadei în care ai activat în cadrul comunităţii noastre, cine te-a influenţat cel mai mult în alegerile tale?

Ailime: Nu a fost cineva anume. Am încercat să mă opun ori de câte ori îmi spunea cineva ce să fac, dar au fost momente când am fost constrânsă de situaţie.

 

BIS aka OldNab: Privind în urmă şi analizând activitatea ta pe comunitate, ai ceva să-ţi reproşezi sau te consideri un exemplu pentru comunitate?

Ailime: Nu cred că a existat vreodată un jucător exemplu şi refuz să cred că există sau că va exista, nu se pune problema de aşa ceva. De reproşat? Cu siguranţă cei din afară ar putea răspunde la întrebarea asta, ei mă văd cu alţi ochi. În schimb, eu sunt mulţumită de tot ce am realizat până acum.

 

BIS aka OldNab: Pe final, ce ai să le transmiţi membrilor care abia s-au apucat de comunitate, ca să evite sancţiunile şi ca să reuşească în "cariera" lor virtuală atât pe serverele de SA:MP, cât şi pe forum?

Ailime: Sancţiunile se pot evita doar prin citirea regulamentului şi seriozitate. Îmi place foarte mult proverbul "câinele moare de drum lung şi prostul de grija altuia". Ce vreau să spun prin aceste cuvinte? Să îşi vadă fiecare de treaba lui, nu vă ofensaţi aiurea fiindcă nimănui nu îi pasă de ceea ce faceţi. Greşiţi? Plătiţi. Simplu. Asumaţi-vă totul. Poţi reuşi doar atunci când încetezi să îi sapi groapa altuia şi începi să te concentrezi pe propria persoană. Îţi mulţumesc mult pentru această şansă de a arăta, în câteva rânduri, cum sunt eu de fapt. Te apreciez pentru tot ce faci în cadrul comunităţii - faci o treabă bună. În final, vreau să vă spun că nu vă veţi pune în CV-ul de angajare gradele obţinute pe comunitate, nici postarea cu cele mai multe reacţii sau faptul că aveţi peste 1.000 de urmăritori pe Instagram. Încercaţi să fiţi nişte oameni mai buni. Vă doresc un joc plăcut, cu cât mai puţine certuri. Mult succes cu funcţia, Aku! Ai grijă de ea.

 

BIS aka OldNab: Mulţumesc Ailime pentru acest interviu. Daţi "Follow" secţiunii noastre şi topicurilor pinned pentru a fi la curent cu următoarele interviuri. Eu am fost BIS aka OldNab şi aştept feedbackul vostru legat de acest interviu. Pe curând!

Edited by BIS aka OldNab
Link to comment
Share on other sites

Ma bucur sa vad oameni asa josnici, toxici si frustrati. Oricat de rea as fi, vad ca se poate si mai rau. :)) As fi incercat sa va explic, dar imi pierd timpul, unii sunt o  cauza pierduta. Mai luati o carte in mana, una de bune maniere sau poate una despre cum sa te comporti in societate. Va las un ultim proverb: Nu vei fi judecat niciodata de un om mai bun decat tine. :* 

Link to comment
Share on other sites

21 hours ago, Ailime said:

Ma bucur sa vad oameni asa josnici, toxici si frustrati. Oricat de rea as fi, vad ca se poate si mai rau. :)) As fi incercat sa va explic, dar imi pierd timpul, unii sunt o  cauza pierduta. Mai luati o carte in mana, una de bune maniere sau poate una despre cum sa te comporti in societate. Va las un ultim proverb: Nu vei fi judecat niciodata de un om mai bun decat tine. :* 

nu ți-a cerut nimeni părerea și nici intervenția, oricine te cunoaște te evită din răsputeri.

on-topic: OldNab; cum se fac cererile de interviu? pot propune eu sau oricine altcineva un viitor invitat? nu apare pe nicăieri vreo propunere și aș vrea să aflu.

Link to comment
Share on other sites

17 hours ago, Xynergy said:

cum se fac cererile de interviu?

Nu se fac cereri de interviu, aici nu e NR.

 

17 hours ago, Xynergy said:

pot propune eu sau oricine altcineva un viitor invitat?

E închis topicul de propuneri tocmai pentru că avem o listă foarte lungă de potenţiali invitaţi.

Link to comment
Share on other sites

On 9/4/2021 at 12:44 PM, PresuPusu said:

@Ailimebun venit in randul oamenilor care nu se mai joaca samp :P

Oo cine e aici?! Bine te-am gasit ?

 

Le multumesc acelora care si-au scris gandurile pozitive asupra interviului, continuati sa va sustineti unii pe ceilalti, nu sa va denigrati, poate asa vom fi o generatie mai cizelata. 

Link to comment
Share on other sites

15 hours ago, Ailime said:

Oo cine e aici?! Bine te-am gasit ?

 

Le multumesc acelora care si-au scris gandurile pozitive asupra interviului, continuati sa va sustineti unii pe ceilalti, nu sa va denigrati, poate asa vom fi o generatie mai cizelata. 

Eu nu vreau sa ma gasesti aici :)) Exista whap Emisor :P 

Link to comment
Share on other sites

On 9/4/2021 at 7:36 PM, Xynergy said:

nu ți-a cerut nimeni părerea și nici intervenția, oricine te cunoaște te evită din răsputeri.

on-topic: OldNab; cum se fac cererile de interviu? pot propune eu sau oricine altcineva un viitor invitat? nu apare pe nicăieri vreo propunere și aș vrea să aflu.

Nici ție nu ți-a cerut nimeni părerea, tot ce faci de câteva luni e să plângi și să spui câte și mai câte despre NR. Păcat, la vârsta ta ai putea să-ți ocupi timpul cu altceva.

On 9/3/2021 at 2:46 PM, P3psii said:

"Mereu am dat tot ce am avut mai bun", din cauza asta factiunea nu era mai niciodata cu 30/30 membri?

Și-a trimis ndr discipolii să comenteze? daca gândești câtuși de puțin rațional, îți vei da seama că nu a fost vina ei că nu era facțiunea 30/30. Dar la academia lui ndr asta vă învață.

 

Mult succes, Emilia!

Link to comment
Share on other sites

On 9/9/2021 at 1:07 PM, DiKE said:

Nici ție nu ți-a cerut nimeni părerea, tot ce faci de câteva luni e să plângi și să spui câte și mai câte despre NR. Păcat, la vârsta ta ai putea să-ți ocupi timpul cu altceva.

Și-a trimis ndr discipolii să comenteze? daca gândești câtuși de puțin rațional, îți vei da seama că nu a fost vina ei că nu era facțiunea 30/30. Dar la academia lui ndr asta vă învață.

 

Mult succes, Emilia!

nu ai dreptul să-mi pronunți numele și nici să te bagi în seamă, ești doar un copil de 19 ani care nu a luat contactul cu realitatea și suferă când cineva se ia de un grup de care se ia jumate de server pe ascuns și vă face publice toate "acțiunile" pe care le faceți în spatele unor "uși închise". am văzut cât de mult mă bârfiți pe discord-ul vostru, sugerez Emiliei să facă curățenie a doua oară fiindcă încă am toate căile posibile pentru a afla orice-mi doresc să aflu despre voi, sunteți niște persoane publice care nu acceptă critica, dovadă fiind acest răspuns lipsit de scrupule care nu are nicio legătură cu interviul ei, ci doar ca să încerci să îți aperi facțiunea de pe un joc din 2004 plină de persoane pe care nu le vei vedea prea curând în realiate.

trezirea, sunteți imaturi, copilăroși, lipsiți de scrupule și morale, iar eu și cei care îmi arată în ce hal vorbiți voi un om râdem și ne minunăm de lipsa voastră de scrupule pe zi ce trece.

on-topic: succes în viață, Emilia, sper ca academia de poliție să te ajute să îți fixezi mentalitatea și scopurile către niște obiceiuri mai sănătoase, nu doar bârfă și citatul unor proverbe vechi, care ar trebui să ți se spună ție, nu să le spui tu altora.

Edited by Xynergy
Link to comment
Share on other sites

  • Kelton locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.