Jump to content

Concediile medicale pentru pacienţii cu arsuri se va acorda fără îndeplinirea condiţiei de stagiu!


.Aku
 Share

Recommended Posts

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate a fost recent modificată de Ordonanţa nr. 14/2021, publicată în Monitorul Oficial nr. 831/2021.

 

Conform noilor modificări au dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă, fără îndeplinirea condiţiei de stagiu de asigurare, în cazul urgenţelor medico – chirurgicale, al unor tipuri de arsuri inclusiv pentru perioada de recuperare, tuberculozei, bolilor infectocontagioase din grupa A, stabilite prin hotărâre a Guvernului, neoplaziilor, SIDA, precum şi în cazul bolilor infectocontagioase pentru care se impune măsura izolării.

 

Pentru certificatele de concediu medical care se eliberează pentru unele boli speciale şi pentru unele tipuri de arsuri, inclusiv pentru perioada de recuperare, pentru urgenţele medico – chirurgicale, pentru bolile infectocontagioase din grupa A, pentru bolile infectocontagioase pentru care se impune măsura izolării medicul curant nu are obligaţia întocmirii planului de urmărire a evoluţiei bolii.

 

De asemenea asiguratii beneficiaza de concedii şi indemnizatii de asigurări sociale de sănătate pentru arsuri grave fără prezentarea adeverinţei eliberată de plătitorul de indemnizaţii din care să reiasă numărul de zile de concediu de incapacitate temporara de muncă avute in ultimele 12/24 luni, după caz.

 

Sursa: lexcafe.ro

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.